Merkez Bankası, 2020 yılına ilişkin para ve kur politikasını açıkladı. Bir hafta vadeli repo ihaleleri temel politika aracı olarak kullanılmaya devam edilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 2020 yılı para ve kur politikası metnini yayımladı, Para Politikası Kurulu’nun 2020 yılında 12 toplantı yapacağı belirtildi.

Enflasyon hedefi yüzde 5 olarak korunurken “Para politikası, enflasyonu bu hedefe kademeli olarak yaklaştıracak şekilde oluşturulacaktır. Enflasyonun hedeflerden belirgin olarak saptığı dönemlerde TCMB’nin Enflasyon Raporlarında yayımladığı  enflasyon  tahminleri  ara  hedef  işlevini  görmektedir.  Dolayısıyla  enflasyonun gelecek dönemdeki seyri konusunda iktisadi birimlere rehberlik etmesi öngörülen değerler, kısa vadede  enflasyon  tahminleri,  orta  vadede  ise  enflasyon  hedefleridir.2019  yılı Ekim  ayı Enflasyon Raporunda yayımlanan dezenflasyon patikası ile enflasyonun, öncelikle tek hanelere indirilmesi; daha sonra ise kademeli olarak azalarak yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanması hedeflenmektedir.” ifadesine yer verildi.

Metinde dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasının devam edeceği vurgulandı. 2020 yılında fiyat istikrarının sağlanması hedefi doğrultusunda TCMB’nin elindeki politika araçlarını en etkin şekilde kullanmaya devam edeceği ifade edildi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here