Emlak Konuk GYO, Galatasaray ile Riva Projesi’nin devam edeceğini, Florya arsasının kapsam dışı bırakılması karar verildiği duyuruldu. Bu duyurunun ardından yapılan yeni anlaşmanın basın toplantısı düzenlendi.

Emlak Konut, Galatasaray ile Riva Projesi’nin devam edeceğini, Florya arsasının kapsam dışı bırakılmasına karar verildiğini KAP’a bildirdi.

İşte KAP’a yapılan açıklama;

Mülkiyeti Galatasaray Spor Kulübü Derneğine ait İstanbul İli, Bakırköy İlçesi, Florya (Şenlikköy) mahallesi 1032/6 Ada/Parsel sayılı taşınmaz ile İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 0/3201, 0/3202 Ada/Parsel sayılı taşınmazlar proje geliştirmek amacıyla 26.06.2016 tarihli Protokol ve 27.12.2016 tarihli Ek Protokol kapsamında Şirketimize devredilmiş, ancak Florya arsasının fiili yer tesliminin yapılamaması nedeniyle söz konusu protokoller 27.09.2019 tarihinde Şirketimiz tarafından feshedilmiştir. Tarafların süreç içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyu değerlendirmeleri neticesinde, Florya arsasının kapsam dışında bırakılmasına, Riva arsalarında geliştirilen projenin ise devam etmesine karar verilmiş olup konu hakkında tarafların hak ve yükümlülüklerini düzenleyen Protokol 04.12.2019 tarihinde imzalanmıştır.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan sarı kırmızı takımın başkanı Mustafa Cengiz; “Bugün burada Galatasaray’ın tarihi bir anına tanıklık ediyoruz. Uzun yıllardır süren ve maalesef fiziki ve hukuksal nedenlerden çıkamadığımız Florya’ya tekrar dönüşümüzü sağlamış bulunuyoruz. Projeye emek veren herkesi kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve ön sahada siperde mücadelede sevgili Hakan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.

Florya bütün kulüplerin olduğu gibi bizim de mabedimiz. Bunun bize kazandırılması çok değerli hizmet. Biz bununla ilgili ihalenin realize olduğu 2018 Mayıs ayı itibariyle kaynaklanan bütün giderleri de ödeyeceğiz, faizleriyle. Aldığımız parayı tekrar iade ediyoruz. 120 milyon TL. Biz evimizin bedelini tekrar ödeyerek sahibi oluyoruz.

Alacakları her konut Galatasaray’a artı olarak girecek. Burada konut sahibi olmak, hem çocuklarımızın geleceği, hem de bir spor camiasının geleceği için çok önemli. Sizlerden bu konuda istirham ediyorum, Riva’ya sahip çıksınlar. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here