Ordu’da Ceren Özdemir’i bıçaklayarak öldüren katil Özgür Arduç’un bulunduğu cezaevi ‘güvenlik gerekçesiyle’ değiştirildi.

Ordu’nun Altınordu ilçesinde evinin önünde bıçaklanarak öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir’in katili Özgür Arduç, ‘güvenlik gerekçesiyle’ Şırnak Cezaevine gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül; “Bu caniye hak ettiği en ağır ceza verilecektir. Zanlının açık cezaevine alınması soruşturuluyor. Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığı olarak da idari yönden bir soruşturma başlatılmıştır.

Kadın şiddet olayı olduğunda direkt avukatla muhatap olacak. Karşısında avukatı görecek ve yalnız hissetmeyecek. Bu konu parlamentonun takdirinde olarak değerlendirilebilir. Açık cezaevinin koşulları bugün belirlenmiş bir durum değildir. Türkiye’de uzun zamandır uygulanan bir sistem var. Bu sistemle ilgili uygulamalarda yaşanan bu hadiseleri de tekrar gözden geçirmek, daha iyileştirmek, bu konuda ne gibi düzenleme olacak… Hem idari, hem de yasal olarak neler yapılabilir, bu konu elbette çalışılacak.”

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here