Yiyecek ve içecekleri daima buzdolabında saklamaya özen gösterilmesi geç bozulacağı algısını yaratır. Birçok gıdayı saklamak için buzdolabını tercih etsek bile yapılan araştırmalar bazı besinlerin buzdolabına konulmasının yanlış olduğunu ortaya koydu.

Bazı besinler buzdolabında saklandığında daha kısa sürede bozulur ve adeta zehre dönüşür. İşte buzdolabında tutulmaması gerekenler;

Domates

Hemen herkesin bozulmaması için buzdolabında sakladığı domatesler aslında buzdolabı sayesinde tadından ödün veriyor. Adeta kumlu hale gelen yapısı tadını da bozuyor. Hızla yumuşamaya başladığı için bakteriler oluşur ve öyle tüketildiğinde sağlık sorunlarına neden olur.

Patates

Buzdolabında tutulan patatesin tadı ve dokusu kötü etkilenir. Yavaş yavaş bozulmaya başlar fakat buzdolabında olduğu için görüntüsünde bir değişme olmaz. Görüntüsünde bir değişim olmadığı için bozulduğu anlaşılmaz ve tüketildiğinde çeşitli sağlık sorunlarına yol açar.

Sarımsak

Sarımsak, kuru ve serin ortamlarda 3 ay boyunca kimseye zararı olmadan usul usul bekler. Buzdolabındayken etrafında dolaşan hava antisarımsak etkisi yapar.

Tatlılar

Şekerli yiyecekleri buzdolabında uzak tutun. Her birinin ya formu ya da lezzeti buzdolabında zarar görür. Bal akışkanlığını yitirir, reçel donabilir, çikolatanın tadı hak getirir.

Ananas

Ananas gibi tropik meyveleri buzdolabında saklamak kısa sürede çürümesine neden olur.

Karpuz

Aynı şekilde karpuzda buzdolabına konulduğunda kısa sürede bozulur.

Soğan

Soğan da sarımsak gibi buzdolabında yaralanan yiyeceklerden. Hatta soğanın ömrü buzdolabındayken sarımsağa göre daha kısa.

Ekmek

Üç gün sonra yapacağınız köfte için saklamıyorsanız, ekmeği buzdolabında saklamak tazeliğini yitirmesine sebep olacaktır.

Fesleğen

Buzdolabına konulduğu andan itibaren rengi, tadı ve kokusu değişir tüketilmeyecek hale gelir.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here