İngiltere’deki erken seçimin galibi Boris Johnson oldu. Zaferinin ardından konuşan Johnson, bu sonucun Brexit’i gerçekleştirmek için yeni bir yetki verdiğini söyledi.

Johnson liderliğinde Muhafazakar Parti, tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde etti. Jeremy Corbyn başkanlığında İşçi Partisi ise 1935 yılından bu yana alınmış en kötü sonuçla karşı karşıya kaldı. Johnson’ın Muhafazakâr Partisi son sonuçlara göre, 650 sandalyeli Avam Kamarası’nda 363 milletvekiliyle temsil edilecek.

Bu rakam Johnson’ı tek başına iktidara getirecek ve AB ile yaptığı anlaşmayı Parlamento’dan geçirebilecek çoğunluğun oldukça üzerinde. Boris Johnson, seçim bölgesindeki sonucun açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada halkın hükümetine güçlü bir yetki verdiğini söyledi. Johnson, Brexit’i gerçekleştireceklerini, İngiltere’nin AB’den ayrılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Jeremy Corbyn’li İşçi Partisi ise tarihinin en dramatik yenilgilerinden birini yaşadı. Bu hezimetin ardından Corbyn, sonuçlar üzerine yapılacak derinlemesine düşünme sürecinde liderliği sürdüreceğini fakat bir sonraki seçimlerde partinin başında olmayacağını açıkladı.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here