Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Ziraat GSYO), krizdeki Simit Sarayı’nın yüzde 51’ini satın almak için başvuruda bulundu.

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, ekonomik olarak zor günler geçiren Simit Sarayı’nın %51 hissesini devralmak için Rekabet Kurulu’na başvuruda bulundu. Kavukçu Yapı tarafından Ziraat GSYO’ya devredilecek Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20,7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredilecek.

Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı’nın sermayesindeki payların toplam %51’ini elde etmiş olacak. Simit Sarayı, Haluk Okutur, Abdullah Kavukçu ve Mehmet Tarakçı tarafından 2002 yılında kuruldu.

Sokak simidini kurumsallaştırarak dünya pazarına açmayı hedefleyerek 2002 yılında kurulan Simit Sarayı; yurt dışında ABD, İngiltere, Dubai, Sırbistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde birçok mağaza açtı. Devletten teşvik alarak açılan şehirlerin en işlek yerlerinde yüksek kiralarla açılan mağazalar, istenilen düzeyde cirolara ulaşamadı ve şirket her geçen gün ekonomik krize doğru sürüklendi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here