İstanbul Sultangazi’de bir apartmanda, Alevilerin yaşadığı dairelerin önüne çarpı işareti konularak ‘Gebereceksin’ yazıldı.

Sultangazi İlçesi 75. Yıl Mahallesi 1255 sokak no:19’da 10 daireli apartmanda oturan 3 Alevi ailenin evinin girişine çarpı işareti konularak ‘Gebereceksin’ yazıldı.  Kimliği belirsiz kişilerce yapılan provokasyon girişimi sonrası aileler polisi arayarak durumu bildirdi. Daha sonra ise polisler olay yerine gelerek parmak izi incelemesi yaptı.

CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz da CHP’lilerle birlikte olayın yaşandığı evin önüne giderek Alevi vatandaşlara destek oldu. CHP’i Murat Poyraz, Sultangazi’de yaşanan çirkin kışkırtma girişimi hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Sultangazi İlçemizin 75. Yıl Mahallesi’nde 10 daireli apartmanda yaşanan 3 Alevi vatandaşımız evinin önüne çarpı işareti konulup ‘Gebereceksin’ yazılmış. Provokasyon girişimini duyar duymaz Alevi vatandaşlarımıza destek olmak için olay yerine gittik. Yaşanan olay sonrası polisler de olay yerine gelerek parmak izi incelemesi yaptı. Daha sonra ise Alevi vatandaşlarımızın ifadesini ve çevrede bulunan kameraların kayıtlarını aldı.

Bizler  yıllardır beraber yaşayan bir toplumuz. Yıllardır aynı mahallede, ülkede yaşıyoruz. Kimse bizim birlik beraberliğimizi bozamaz. 3-5 kişinin yaptığı topluma mal edilemez. Birlik ve beraberlik günüdür, beraber yaşamak zorundayız.  Bu olayı kim ya da kimler yaptıysa hedefledikleri ayrışmaya, kışkırtmalarına izin vermeyeceğiz. Alevi de Sünni de Türk de Kürt de biziz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.”

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here