Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklandı. Oğuz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İzmir Cumhuryet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada “Örgütün mahrem imamları ile telefonla görüştüğü” ileri sürülen CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz ifadesi alınmak üzere bugün adliyeye çağırıldı.

Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı. Burak Oğuz savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Oğuz, ‘FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklandı.

Oğuz, tutuklama kararı sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Bu yola çıkarken “Kendimi ve Ailemi sizlere emanet ediyorum” demiştim. Ailem önce Allah’a sonra sizlere emanet. Vatanım, Bayrağım, Cumhuriyetim ve Mustafa Kemal Atatürk hepimize emanet. Biraz beni özleyeceksiniz ama ben sizleri çok özleyeceğim. Kalın sağlıcakla…”

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here