İstanbul’da ihtiyacı olan insanlara zarfla para dağıtan ve bakkal borçlarını kapayan ‘Robin Hood’ lakaplı kişi, bu kez Ataşehir’de ortaya çıktı.

İstanbul Hasköy, Başakşehir Şahintepesi, Tuzla Mimar Sinan Mahallesi’ndeki gecekondularda oturan dar gelirli ailelere zarf içerisinde para dağıtan iş adamı bu kez Ataşehir Yenisahra’da ortaya çıktı. Hafta sonu lüks rezidansların hemen arkasında bulunan gecekondu mahallesine giden iş adamı ve yanında bulunan yaklaşık 10 kişi, sokaklara dağılarak gecekonduda oturanlara içerisinde en az bin TL bulunan zarfları dağıttı. Çocuklara da 100 ile 300 TL arasında harçlık veren iş adamının bazı bakkallara da giderek, borç listesinde isimleri yer alan dar gelirlilerin tüm borçlarını ödediği öğrenildi.

Mahallede yaşayanlardan Aslan Kutluay, “Ben dükkanımdaydım. Buraya geldiğimde öğrendim. Çocuklar toplanmıştı. Her birinde para vardı. 100 ile 300 TL arasında para vermiş. Okuyan çocukların burslarını karşılamış. Zarflarda bin, bin 500 TL koymuş. Arabanın arkasında çantalarla para doluymuş. Çantaları açarak paraları dağıtmış. Kiracılar ve bakkala borçları olanlara vermiş. Bu devirde halen böyle insanlar var. Gizemli insan. Kimse görmemiş. Merak ediyorum. Böyle insanlar iyi ki var. Bu insanlar olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti’nde sırtımız yere gelmez. Parası olup saklayanlar bence bu adamdan ders almalı. Örnek almalılar” dedi.

Mahallede oturan 60 yaşındaki Zehra Kutluay; Bana bir zarf verdi. Bin TL çıktı çok sevindim. Allah onu da sevindirsin. Allah daha da versin. Ne dileği varsa Allah ona da versin” dedi.

Mahallenin bakkalı Hakim Beyter, “35 senedir bu mahallede yaşıyorum. Borcu olanlar kaçtı. Bir vatandaş geldi. Zarflarla para bıraktı borçları ödedi. Gecekondulara gitti onlara da zarf dağıttı. Çocuklara da para dağıttı. O gün herkes çok mutluydu. 10-15 araç geldiler. Araba para doluydu” diye konuştu.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here