Google servislerinde yaşanan çökme internet kullanıcılarını etkiledi. Şu an sebebi bilinmeyen erişim sorunu nedeniyle Google servisleri olan YouTube, Gmail ve Google arama motoru kullanılamadı.

Bu servislerin yanında Google’ın diğer ürünleri olan Google Analytics, Google Trends, Google Maps gibi hizmetlerde de ciddi erişim problemleri yaşandı. Sorun adım adım düzelmeye başladı ancak Google servislerinde halen sorunlar yaşanıyor. Google’a Türkiye’nin yanında birçok Doğu Avrupa ülkesinden de erişim sağlanamıyor. KKTC, Gürcistan, Azerbaycan’da sorundan etkilenen ülkeler arasında.

Google yetkilileri meydana gelen problem global kaynaklı bir sorun olarak belirlendi. Problemin kaynağına ulaşmak için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Diğer taraftan bazı kullanıcıların VPN ile diğer ülkeler üzerinden Google’a ve hizmetlerine sorunsuz olarak erişebildiği iddia ediliyor. Yaklaşık 40 dakika süren problem 11.40’tan itibaren normale dönmeye başladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Google servislerinin çökmesiyle ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. USOM ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalıdır.”

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here