Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Gözütok’un, çok sayıda kadın öğrenciyi taciz ettiği iddia edildi.

İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı, Ensar Vakfı Üyesi ve 2011 yılında yapılan seçimlerde AKP’den aday adayı olan Prof. Dr. Şakir Gözütok’un fakültede eğitim gören kadın öğrencileri sistematik olarak taciz ettiği iddia edildi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, yıllardır yaşanan taciz olayları öğrencilerin savcılığa ve emniyete yaptıkları başvurularla ortaya çıktı. Kadın öğrenciler kısa bir süre önce bir araya gelerek, önce Dekanlığa, sonrasında Rektörlüğe dilekçe vererek, şikayette bulundu. Şikayetin bir türlü işleme alınmaması üzerine öğrenciler taciz olayına ilişkin kampanya başlatmaya karar verdi.

Bunun üzerine Rektörlük, Kasım ayında Gözütok hakkında idari soruşturma başlattı. İdari soruşturmanın başlamasıyla birlikte Gözütok, 45 gün rapor alarak izne ayrıldı. İdari soruşturma devam ettiği süre içerisinde şikayet de bulunan öğrencileri tek tek öğrenen Gözütok, birçok öğrencinin ailesiyle iletişime geçerek şikayetlerini geri çekmesini istedi. Gözütok, bir öğrencinin ailesine farklı kişileri göndererek, tehdit ettiği de iddia edildi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here