14 Ocak Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti Meclis grup toplantıları düzenlenecek.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sheraton Hotel’de, Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı tanıtımına katılacak.

– Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 7.Organize Sanayi Bölgesi Enerji Zirvesi’ne iştirak edecek.

– TÜİK, Kasım 2019 dönemi sanayi üretim endeksi, perakende satış endeksleri ve ciro endeksleri ile Aralık 2019 dönemi tarım ürünleri üretici fiyat endeksi verilerini açıklayacak.

– İran’da yönetime karşı düzenlenen protesto gösterileri ve ülkede yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

– Irak’ta hükümet karşıtı protesto gösterileri izleniyor.- Türkiye ve Rusya’nın çağrısıyla Libya’daki tarafların kabul ettiği ateşkesin uygulama süreci ve yankıları takip ediliyor.

– Türkiye ve Rusya’nın girişimleriyle İdlib’de ilan edilen ateşkesin uygulama süreci izleniyor.

– Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik, aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar’ın da bulunduğu 76’sı tutuklu 226 sanığın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri’de devam edilecek.

– Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği Türk sporunun mevcut sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı “Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı”, The Green Park Hotel Ankara’da sürüyor.

– Futbolda Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçlarında Medipol Başakşehir-GMG Kırklarelispor, Demir Grup Sivasspor-BtcTurk Yeni Malatyaspor, Hes Kablo Kayserispor-Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

– Basketbolda THY Avrupa Ligi’nin 19. haftasında Anadolu Efes, İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Milan’ı, Fenerbahçe Beko da Fransa ekibi ASVEL’i konuk edecek.

– Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 11. haftasında B Grubu’nda Teksüt Bandırma, Yunanistan temsilcisi AEK’ye konuk olacak. D Grubu’nda ise Beşiktaş Sompo Sigorta, İtalya ekibi Happy Casa Brindisi’yi ağırlayacak.

– Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Güneysu karşı karşıya gelecek.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here