ABD’li ünlü basketbolcu Kobe Bryant, California’da geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybetti. Bryant’ın 13 yaşındaki kızı Gianna Maria’nın da helikopter kazasında hayatını kaybettiği doğrulandı.

ABD’li ünlü basketbol oyuncusu Kobe Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın yaşamını yitirdiği helikopter kazasında ölenlerin sayısının 9 olduğu açıklandı. California eyaletinin Calabasas kenti yakınlarındaki kazada daha önce 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan yetkililer, yaşamını yitirenlerin sayısının 9 olduğunu duyurdu. Trajik kazada Amerikan Basketbol Ligi’nin efsane oyuncularından 41 yaşındaki Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna da hayatını kaybetti.

Los Angeles Polis Departmanı kazanın nedeninin hava koşulları olduğunu resmen doğruladı. Polis sözcüsü yapığı açıklamada kalın sis tabakasının havayı kapladığı koşullarda yapılan uçuş kaza nedeni olarak doğrulandı. Polis sözcüsü Joe Rubenstein’ın açıklaması şöyle; ‘Kaza anındaki hava koşulları bizim uçuşlar için belirlediğimiz minimum standartların altında. Havada sis uçuşa engel olacak kadar fazlaydı. Görüş mesafesi en az 2,8 mil olması gerekiyordu.’ dedi.

 

TMZ’nin haberinde saat 09.30’da Burbank Havalimanı’ndaki kontrol kulesi ile temasa geçen helikopter pilotu, 15 dakika boyunca olduğu yerde daire çizdi ve görüş açısının darlığı nedeniyle batıya yöneldi. Saat 09.40 civarında ise daha yoğun bir havayla karşılaşan pilot, helikopteri güney yönüne döndürdü. Bu çok kritik bir hamle oldu çünkü güneyde dağ bulunuyordu. Bu dönüş sırasında 1200 feetten 2000 feete kadar helikopterin yükseldiği ve kazayı da bu tırmanışın getirdiği ileri sürülüyor.

Saat 09.45 olduğunda ise 1700 feet yükseklikte dağa çakılan helikopterden maalesef kurtulan olmadı. 161 knot hızla (298 km) dağa çakılan helikopterin anında alev aldığı da görgü tanıkları tarafından paylaşıldı.

Kaza sırasında helikopterde bulunan Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli (56), kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, ayrıca Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser de hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here