Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, Vuhan’da yaşayan 32 Türk vatandaşının tahliyesi için işlemlere başladıklarını duyurdu.

Çin‘in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede yayılan ölümcül corona virüs nedeniyle İstanbul Havalimanı’nda geçen cuma günü başlatılan termal kameralı önlemler devam ediyor.

Çin’den sabah saatlerinde gelen dört uçağın yolcuları termal kameralarla kontrol edilirken, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Ayrıca THY’nin Çin uçuşlarında görevli kabin ve kokpit ekiplerinin de önlem olarak koruyucu maske taktıkları görüldü.

Çin’de yaşayan Türkler de virüs tehdidinin ardından Türkiye’ye dönmeye başladı. Pekin Büyükelçisi Emin Önen yaptığı açıklamasında; “Çin’de 6 bin kadar Türk yaşıyor. Şu ana kadar Çin’de virüs kapmış hiçbir vatandaşımız yok. Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı Wuhan kentinden tahliye edeceğiz. Ambulans uçak veya donanımlı uçakla Türkiye’ye getirilecekler. Vatandaşlarımızla irtibat kuruyoruz. Çin’den Türkiye’ye gelenlere karantina uygulaması yapılacak” dedi.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here