Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Türk bayrağını yırtan Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Yunan vekil Ioannis Lagos hakkında resen soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, AP Genel Kurulu tarafından Brüksel’de gerçekleştirilen “Yunan Adalarında İnsani Durum” toplantısındaki konuşması sırasında Türk bayrağını yırtan Lagos hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada; Lagos hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 300. maddesinde belirtilen devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçundan resen soruşturma yürütüleceği kaydedildi.

Ne Olmuştu?

Brüksel’deki AP Genel Kurulunun “Yunan Adalarında İnsani Durum” başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisinin eski üyesi bağımsız Lagos, “Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz” ifadelerini kullanmıştı. Ardından milletvekili Lagos, kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtarak, büyük bir provokasyona imza atmıştı. Buna karşılık, oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak, bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söylemişti.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here