Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen bölgede yapılan arama çalışmalarında bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı. Çığ faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı 39’a yükseldi.

Van-Bahçesaray kara yolunun 33. kilometresinde üzerine çığ düşen minibüsten olduğu değerlendirilen 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken ikinci çığ düştü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığ (AFAD) tarafından yapılan son açıklamada, “Van’ın Bahçesaray ilçesindeki çığda aralarında güvenlik görevlilerimizin de bulunduğu toplam 34 kişi hayatını kaybetti” ifadelerine yer verildi. AFAD, yaralı sayısını ise 53 olarak güncelledi.

Son bilgilere göre ilk çığ felaketiyle birlikte, dünden bu yana toplamda 39 kişi hayatını kaybetti. Van’ın Bahçesaray kara yolunda üçüncü bir çığ tehlikesine karşı çalışmalara ara verildi. Ekipler tamamen alandan uzaklaştırıldı. 3. çığ riskine karşı, patlama ile suni çığ oluşturulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), “Van Bahçesaray’da dün meydana gelen çığ düşmesi sonucu kaybolan vatandaşlarımıza ulaşmak için arama kurtarma çalışması yürüten ekiplerimizin bulunduğu bölgeye ikinci bir çığ düşmüştür. Bölgedeki diğer ekiplerimiz ivedilikle olay yerine sevk edildi. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here