Sivil Havacılık Müdürlüğü, AtlasGlobal’in iflasını isteyerek tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, AtlasGlobal’in operasyonlarını sürdüremediği gerekçesiyle iflas talebinde bulunduğunu ve tüm uçuşlarını durdurduğunu açıkladı.

27 Kasım 2019’dan 21 Aralık 2019’a kadar uçuşlarına ara veren AtlasGlobal daha sonra uçuşlarını yeniden başlatmıştı. 8 Ocak 2020’de ise mart ayının başına kadar Avrupa uçuşlarına ara verme kararı alan AtlasGlobal, son olarak iflas başvurusunda bulunarak tüm uçuşlarını durdurdu.  Daha önce yaptığı açıklamada hâlihazırda ücretleri ödenmiş biletlerin iadelerinin gerçekleştirileceğini belirten AtlasGlobal bununla ilgili kesin bir tarih vermemişti.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, ücret iadelerinde kesin bir tarihin kendilerine bildirilmediği ancak şu an yaşanan yoğunluk dolayısıyla iadelerde aksama yaşandığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Bizim tarafımıza o konuyla ilgili olarak bir bilgi gelmedi. Biz de sadece daha önce iptal olan uçuşlarda yolcuların var olan haklarıyla ilgili işletmeye bilgi göndererek onların ödenmesi için gerekli kontrolü sağlıyoruz. İlerleyen dönemde iptal olursa açıkçası biz de ne zaman olacağını bilemiyoruz. Geç mi olur, erken mi olur, hiç mi olmaz hiçbir bilgimiz yok” ifadeleri kullanıldı.

Edinilen bilgilere göre, Kasım ayından itibaren gelen iptal taleplerinde başlarda yoğunluk yokken ödemelerin Sivil Havacılığın bilgisi dahilinde sağlandığı ancak daha sonra iptal taleplerinin yoğunlaşmasıyla birlikte ödemelerin aksamaya başladığı belirtildi. Sivil Havacılık, ücret iadelerinin alınması için çalışmalarının ve takiplerinin devam ettiğini de vurguladı.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here