20 Şubat Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Konukevi’nde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile görüşecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Millet Kütüphanesi Açılış Töreni’ne katılacak.

– TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadağ Parlamento Başkanı Ivan Brajoviç ile görüşecek, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nin açılış törenine katılacak.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olacak.

– Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Ozan Balcı, milletvekili ve ilçe belediye başkanlarından oluşan Tokat heyetiyle bir araya gelecek, kente yapılacak yatırımlarla ilgili protokol imza törenine iştirak edecek.

– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne ve Kırklareli’nde esnafı ve partisinin il başkanlıklarını ziyaret edecek.

– CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

– TBMM Genel Kurulunda, finansal piyasalara ilişkin yenilikler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

– Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Gaziantep İş Dünyası ile Buluşma” ve “Mardin İş Dünyası ile Buluşma” etkinliklerine katılacak.

– Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Aralık ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

– TÜİK, Şubat ayı Tüketici Güven Endeksi, ocak ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ve geçen yılın son çeyreğine ilişkin iş gücü girdi endekslerini duyuracak.

– Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri bütçe konusunda özel zirve düzenleyecek.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19’un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

– Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 4’ü tutuklu 76 sanığın yargılanması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar takip ediliyor.

– Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– UEFA Avrupa Ligi’nde son 32 turu ilk maçları oynanacak.

– Avrupa kupalarında bu sezon yoluna devam eden tek Türk takımı Medipol Başakşehir, Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon ile deplasmanda karşılaşacak.

– Basketbolda THY Avrupa Ligi’nin 25. haftasında Fenerbahçe Beko, İspanya temsilcisi Real Madrid’i Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk edecek.

– Voleybolda CEV Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Türk Hava Yolları, Avusturya temsilcisi ASKÖ Linz-Steg ile deplasmanda karşılaşacak.

– Voleybolda CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’den Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank ve Fenerbahçe Opet’in de yer alacağı çeyrek final eşleşmelerinin kura çekimi, Avrupa Voleybol Konfederasyonunun Lüksemburg’daki merkezinde yapılacak.

– Uluslararası Bisiklet Birliğinin 2,1 kategorisinde bulunan Antalya Bisiklet Turu ilk etap yarışıyla başlayacak.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here