Singapur Sağlık Bakanlığı, Türkiye’den gelen bir yolcuda Corona virüse rastlandığını açıkladı.

Singapurlu yetkililerin dün gece yaptığı, “İstanbul’dan gelen THY uçağındaki yolcuda corona virüsü tespit edildi” açıklamasının ardından flaş bir açıklama geldi… THY’nin uçağı 14 mürettebatla İstanbul’a dönerken, Singapurlu yetkililer hasta yolcunun detaylarını paylaştı.

Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a uçuş yapan THY uçağındaki bir yolcuda Corona virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra TK54 sefer sayılı uçuştaki 3 pilot ve 11 kişilik kabin ekibi, İstanbul’a geri gönderilen uçakla boş olarak yola çıktı. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun açıklamasının ardından Singapurlu yetkililer Reuters’a corona virüsü tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

İsmini açıklamayan bir havacılık yetkilisi, virüs rastlanan kişinin İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu duyurdu. Yetkili, hasta yolcunun Türk vatandaşı olmadığını açıkladı.

Aynı yetkili, virüs testi yapılan kabin ekibinin, şu aşamada herhangi şüpheli bir duruma rastlanmaması nedeniyle İstanbul’a geri gönderildiğini belirtti. 11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacaklar. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki corona virüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here