184- Merkel Karantinada

Almanya Başbakanı Angela Merkel, daha önce bir araya geldiği doktorun koronavirüs testi pozitif çıkınca kendisini karantina altına aldı.

183- Karantina Süresi Dolmadan Ülkesinde

16 Mart tarihinde koronavirüs testi pozitif çıkan ve kendisini ev karantinasına alan Jorge Jesus, herhangi bir etkisini yaşamadığı virüsten korunmak için ikinci tersti yaptırdığını açıklamıştı. İkinci testi de pozitif çıktıktan sonra üçüncü testi negatif çıkan Jorge Jesus’un karantina süresi dolmadan ülkesine dönmesi tartışmalara neden oldu.

182- Olimpiyatlar İçin Erteleme Sinyali

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını göz önüne alarak, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın geleceğine ilişkin, içinde ertelemenin de olduğu hazırlık planları yapıldığını duyurdu.

181- Kaçma İsteğinin Sebebi Kanser!

Juventuslu Gonzalo Higuain’in ağabeyi Nicolas Higuain İtalya’da büyük tartışmalara neden olan kardeşinin ülkesi Arjantin’e kaçma girişiminin sebebinin annelerinin kanser hastası olması olduğunu söyledi.

180- Sanz Hayatını Kaybetti

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Real Madrid’in eski başkanlarından Lorenzo Sanz, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmasının ardından vefat etti. İspanyol basınında yer alan haberlere göre yeni tip koronavirüse hafta içinde yakalanmasının ardından hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Sanz, verdiği yaşam mücadelesini 76 yaşında kaybetti.

179- Karantina Bitmeden Ülkesine Gitti

Juventus’un Brezilyalı futbolcusu Douglas Costa’nın kulübünden izin alarak karantina süresi bitmeden ülkesine döndü.

178- Paolo Maldını ve Oğlunda Çıktı

Milan’da idarecilik yapan Paolo Maldini ile kırmızı siyahlı kulüpte futbolcu olan oğlu Daniel Maldini’nin koronavirüs testi pozitif çıktı.

177- Frankfurt’ta Bir İsim Daha…

Daha önce 1 oyuncusunun testini pozitif çıktığını açıklayan Eintracht Frankfurt, bir oyuncusunda daha koronavirüse rastlandığını ve geri kalan 23 oyuncunu testinin negatif olduğunu açıkladı.

176- Espanyol’da Koronavirüs

La Liga ekiplerinden Espanyol’da forma giyen Çinli futbolcu Wu Lei, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı.

175- Beşiktaş’tan Kovıd-19 Açıklaması

Beşiktaş: Beşiktaş Sompo Sigorta Takımımızın sporcuları, teknik ve idari kadrosu ile çalışanlarında, Covid-19 belirtilerine rastlanmadığını ve ekibimizde bu belirtileri gösteren kimsenin olmadığını ifade ederiz.

174- Portsmouth’ta 3 Pozitif

İngiltere 1. Lig takımlarından Portsmouth’ta James Bolton, Andy Cannon ve Sean Raggett koronavirüs testleri pozitif çıktı. Tüm oyuncular ve personelin teste girdiği ve bunun şu anda yarısının açıklandığı duyuruldu

173- “Futbolcuya Bulaşırsa Bir Daha Zor”

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara koronavirüsün etkilerini bir futbolcu örneği ile verdi: “Hastalığa yakalanan bir futbolcunun hayatının kalan kısmında futbol oynayamama ihtimali çok yüksek”

172- Fenerbahçe’de Kovıd-19

Fenerbahçe Beko, A takımdan bazı oyuncular ve idari kadroda koronavirüs şüphesi olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada, “Basketbol A Takımımızda yapılan rutin kontroller sonrasında A Takımımızdan bazı oyuncularımız ile idari kadro çalışanlarımızda yeni tip Corona virüs (Covid-19) belirtilerine rastlanmıştır. Belirtilerin tespit edilmesiyle birlikte sağlık heyetimiz duruma ivedilikle müdahale etmiş, takımımız detaylı tarama testleri için hastaneye yönlendirilmiştir. Hastane taramaları sonrasında detaylı bilgilendirme kamuoyuna duyurulacaktır” ifadelerine yer verildi.

171- Virüs Nedeniyle Tescillenen İlk Lig

Dünyada koronavirüs sebebiyle tescil edilen ilk lig El Salvador Premier Ligi oldu. Sadece 11 hafta oynanan ligin şampiyonu Once Deportivo olarak ilan edildi.

170- 1 Günlük Maaşlar Bağışlandı

Serie A ekibi Roma, futbolcular ve teknik heyetin 1 günlük geliri olan 200 bin Euro’yu koronavirüs tedavilerinde kullanılmak üzere bağışlandığını açıkladı.

169- Barcelona’da Maaş İndirimi Gündemde

Barcelona kulübü iddialara göre liglere ara verilmesi ve gelirlerinin düşmesi sebebiyle futbolcuların maaşlarında indirime gitmeyi düşünüyor. (Mundo Deportivo)

168- “Batan Tıtanıc’teki Kemancı Gibiler”

Koronavirüsün en şiddetli hissedildiği ülkelerin başında gelen İtalya’da Napoli’nin önümüzdeki hafta idmanlara başlaması tartışmalara neden oldu. İtalyan basını, İtalya Futbolcular Birliği Başkanı Damiano Tommasi’nin “Tehlikeli olabilir” açıklamasına rağmen Napoli’nin başkanı Aurelio De Laurentiis’in ısrarları ile idmanlara başlamasını aceleci buluyor.

Futbolcular için henüz idman yapmanın sağlıklı olmadığını açıklayan İtalya Futbolcular Birliği Başkanı Damiano Tommasi, Napoli’nin idman kararının ardından yaptığı açıklamada “Onlar batan Titanic gemisinin üzerinde keman çalmaya devam eden müzisyen gibiler” benzetmesini yapmıştı.

167- “Evden Çıkarsa Tutuklarız”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic: “Jovic evinden ayrılırsa, tutuklanacak. Sanırım yaptığından pişmanlık duyuyor ancak bizim insanlarımızın, onun milyonlarından önemli olduğunu açıkça ona öğreteceğim.” dedi.

166- Türkiye Döndü Ve…

Türkiye’de en son Adana Demirspor’u çalıştıran, şu an ise Bosna Hersek’in Celik Zenica takımını çalıştıran Özat, Türkiye’ye döndü. Ümit Özat, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye döner dönmez kendini karantinaya aldı. 43 yaşındaki hocanın koronavirüs salgını nedeniyle evinde kendisini korumaya aldığı öğrenildi.

165- Cömert Bağış

Shakhtar Donetsk Başkanı Rinat Akhmetov, Ukrayna hükümetine koronavirüs teşhis ve tedavi çalışmalarında kullanılması için 9.6 milyon euro bağışladığını açıkladı.

164- “Futboldan Önemli Şeyler Var”

Arsene Wenger: “Koronavirüs nedeniyle yeni yaşam tarzımıza adapte olmak zorundayız. Kolay değil ama izole olarak yaşamalıyız. Futbolun hayatımızdaki temel öncelik olduğunu düşündük, ancak şimdi çok daha önemli şeyler olduğunu keşfediyoruz. Premier Lig için öncelikli konunun sezonun bitirilmesi olduğunu düşünüyorum. Bu da maç takviminin Haziran sonuna kadar çekilmesi anlamına gelebilir, ancak bunu yapmak zorundalar”

163- F1’de Monaco Gp’si Bu Yıl Yok

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alan Monaco Grand Prix’si, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl düzenlenmeyecek. Monaco Otomobil Kulübünden yapılan açıklamaya göre, bu sene 78. kez koşulması planlanan yarış, salgının sebep olduğu belirsizlik ortamı ve lojistik güçlüklerden dolayı iptal edildi.

162- FURKAN’IN TAKIMINDA 3 KİŞİ…

NBA’de Milli oyuncumuz Furkan Korkmaz’ın da yer aldığı Philadelphia 76’ers takımında yapılan koronavirüs testlerinde kulüp içerisindeki 3 kişide pozitif sonuç alındığı açıklandı.

Yapılan açıklamada Sixers takımında oyuncular, antrenörler, destek personelleri de dahil olmak üzere herkese test yapıldığı ve testlerde 3 kişide virüse rastlandığı duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Oyuncular, antrenörler, destek personelleri de dahil olmak üzere yapılan Kovid-19 testlerinde 3 pozitif sonuç çıkmıştır. Gerektiğinde ilgili devlet kurumlarına isimler paylaşılacaktır. Kişiler bireysel karantinaya alınmış durumda ve talimatlara uymaya devam etmekteyiz.”

161- Frankfurt’ta Koronavirüs

Bundesliga ekiplerinden Eintracht Frankfurt kulübü, takımda halsizlik belirtisi gösteren 1 kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada virüse yakalanan kişinin kimliğinin gizli tutulacağı belirtiliyorken kulüpteki tüm futbolcu ve personelin testlere tabi tutularak 14 günlük karantinaya gireceği duyuruldu.

160- Monaco Prensi’nin Testi Pozitif

AS Monaco’nun hissedarlarından, Monaco Prensi II. Albert’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

159- Denver Nuggets’ta 1 Pozitif

NBA takımlarından Denver Nuggets, kulüpte 1 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

158- İngiltere’de Futbol: 30 Nisan

İngiltere Futbol Federasyonu, koronavirüs salgını nedeniyle liglerin en az 30 Nisan’a kadar başlamayacağını açıkladı.

157- Jovıc, Karantinadan Kaçtı

Real Madrid’in Sırp forveti Luka Jovic, karantina kurallarını ihlal ederek sevgilisinin doğum gününü kutlamak için Sırbistan’a gitti. İspanyol kulübü çok sert bir ceza vermeye hazırlanıyor.

156- Albayrak Teste Girdi

Ateş ve öksürük şikayetleri olan Abdurrahim Albayrak, Çapa’da koronavirüs testine girdi. Sonuç negatif çıktı.

155- SÜPER LİG DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 maddelik eylem planının içerisinde futbol müsabakalarının içerisinden herhangi bir karar bulunmuyor

154- GALATASARAY’DA İDMAN İPTAL

Galatasaray’da, Süper Lig’in 27. haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynanacak maçın hazırlıkları kapsamında bugün yapılması planlanan antrenman iptal edildi. Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş ile 15 Mart Pazar günü oynanan derbi maçın ardından teknik heyet tarafından sarı-kırmızılı futbolculara iki gün izin verilirken, Çaykur Rizespor karşılaşmasının hazırlıklarına bugün saat 17.00’de başlanması kararlaştırılmıştı. Galatasaray’ın teknik heyeti, son anda aldığı kararla antrenmanı iptal etti.

153- ALAVES’TE 15 KİŞİDE VİRÜS

Alaves, 3’ü futbolcu olmak üzere kulüpte 15 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. 3 oyuncuyla birlikte, teknik ekipten 7 kişide ve 5 çalışanda koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

152- RUGANI’NİN SEVGİLİSİ DE YAKALANDI

Koronavirüs kapan Daniele Rugani’nin kız arkadaşı Michela Persico da testinin pozitif çıktığını açıkladı: “Umarım virüs hamileliğimi etkilemez. Doktorlar bir problem olmayacağını söyledi ama kendinizi benim yerime koyun, korkuyorum.”

151- ABRAMOVICH OTELİ AÇTI

Chelsea, koronavirüs salgını nedeniyle çalışma şartları zorlaşan ve evlerine gitme imkanı bulamayan sağlık çalışanlarına Stamford Bridge’te bulunan otelin kapısını açtı. Bütün masrafların kulüp sahibi Roman Abramovich tarafından karşılanacağı duyuruldu.

150- ZLATAN’DAN YARDIM

Zlatan Ibrahimovic, “Virüs Zlatan’a gelmezse, Zlatan virüse gider” dedi ve yardım kampanyası başlattığını açıkladı.

149- 2,5 MİLYON € DESTEK

Emre Can [Dortmund]: “Biz de koronavirüs salgını için üzerimize düşeni yapmaya ve 2.5 milyon euro bağışlamaya karar verdik. Her hareket, her yardım önemlidir. Sağlıklı kalın.”

148- GÜRCİSTAN’DA SON DURUM

Ivan Bobko [Torpedo Kutaisi]: “Gürcistan’da cuma günü koronavirüs salgını nedeniyle eve gönderildik. Panik yok, tüm önlemler alındı. 1 Nisan’a kadar idman yok, federasyon önlem için bunu yaptı. Her oyuncu bireysel çalışıyor. Kafelerde az insan var, burada herkes bilinçli”

147- LİGLER TESCİLLENDİ

Yeni Zelanda Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerin değerlendirildiği ve ligin erken bitirilmesine karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, ligde 37 puanla lider durumdaki Auckland City’nin şampiyon ilan edildiği ve gelecek sezon en yakın takipçisi Team Wellington ile Okyanusya Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandığı belirtildi. Kararın hükümet yetkilileri, sağlık uzmanları ve ligdeki kulüplerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerin ardından alındığı aktarıldı.

146- ÇİN’İN DURUMU BEKLENİYOR

UEFA ve FIFA Konsey Üyesi Evelina Christillin, yaptığı açıklamada koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’da sezonun yeniden başlaması için Çin’in durumunu takip ettiklerini söyledi.

Christillin yaptığı açıklamada Serie A’nın 27 Haziran’a kadar kısıtlaması olduğunu belirterek, “Serie A’nın 27 Haziran’da başlatılabilmesi için gerekli kısıtlaması var. Çin seyircisiz olarak sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Çin’deki durumun nasıl gelişeceğini görmek zorundayız” sözlerini kullandı.

145- KEVIN DURANT’İN TESTİ POZİTİF

NBA takımlarından Brooklyn Nets, 4 oyuncunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, bir oyuncunun sadece semptomları taşıdığı ve diğer 3 oyuncuda belirtiye rastlanmadığı kaydedildi.

Athletic’e konuşan Kevin Durant ise koronavirüs testi pozitif çıkanlardan birinin kendisi olduğunu belirterek “Herkes kendisine dikkat etsin ve karantinaya alsın. Bunu da aşacağız” ifadelerini kullandı.

144- ESPANYOL’DA 6 KİŞİ

La Liga ekiplerinden Espanyol kulübünden yapılan açıklamada takımdaki 6 kişide koronavirüs vakası tespit edildiğini duyuruldu.

143- 24 YAŞINDAKİ İSİMDE ÇIKTI

İtalya Serie A’da mücadele eden Verona’da kulüp futbolcularından Mattia Zaccagni’de koronavirüs tespit edildiğini açıkladı

142- DÜŞÜNCE SEYİRCİLİ KRAL KUPASI

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales askıya alınan La Liga ve Kral Kupası’nın son durumuyla ilgili açıklama yaptı. Rubiales her iki turnuva için de şu anda belirlenen bir tarih olmadığını belirterek, “Kararımız henüz oluşmadı. Gelişmelere göre hareket edilecek. Kral Kupası için daha önce 31 Mayıs tarihini belirlemiştik ve hatta Kraliyet Hanedanı’na da böyle bildirmiştik. Ancak 10 günlük süreçte yaşananlar bu kararı da değiştirtti.” ifadelerini kullandı.

Rubiales özellikle Athletic Bilbao – Real Sociedad arasında oynanacak Kral Kupası finalinde ise kesinlikle seyircili maç düşündüklerini ve planlamalarını da buna göre yapacaklarını belirtti.

141- REAL ESKİ BAŞKANI YOĞUN BAKIMDA

Real Madrid’in eski başkanlarından, 76 yaşındaki Lorenzo Sanz’ın koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı. Sanz’ın yoğun bakımda olduğu belirtildi.

140- FRANSA FEDERASYONU AÇIKLADI

Fransa Futbol Federasyonu, liglerin 15 Nisan’a kadar başlamayacağını açıkladı. UEFA ile yapılan anlaşma doğrultusunda, liglerin 30 Haziran’dan önce bitmesi gerekiyor.

139- 9 MAYIS İÇİN ANLAŞTIK

Genoa Başkanı Preziosi’nden koronavirüs sözleri: “Serie A ve İtalya Futbol Federasyonu, sezonun 9 Mayıs’ta tekrar başlaması yönünde anlaştı ancak öncesinde  oyuncuların tekrar kondisyon depolaması gerek. Bu da birkaç hafta alacaktır.”

138- UKRAYNA DA “DURDURDU”

Ukrayna Futbol Federasyonu, koronavirüs tehditi nedeniyle liglere yeni bir bildirime kadar ara verildiğini açıkladı ve üst düzey ligler kapsamında sezona devam eden tek lig olarak Türkiye kaldı.

137- JUVENTUS’TA 2. COVID-19

Juventus’ta Rugani’nin ardından Matuidi’nin de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

136- TFF: SEYİRCİSİZ OYNAMAYA DEVAM

TFF Başkanı Nihat Özdemir: “Şu anda alınmış kararda değişiklik yok. Nisan ayının sonuna kadar Süper Lig’de seyircisiz olarak maçlar devam edecek.”

135- UEFA TURNUVALARI ASKIDA

UEFA, koronavirüs salgını nedeniyle tehlike geçene kadar Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin askıya alındığını açıkladı.

134- EURO 2020 ERTELENDİ

UEFA, EURO 2020’yi 1 sene erteleme teklifini sundu. Bu teklif üye ülkeler, Avrupa Kulüpler Birliği ve futbolcuları temsilen katılan FIFPro tarafından kabul edildi. EURO 2021, 11 Haziran ve 11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

133- OPA AMERICA ERTELENDİ

Arjantin-Kolombiya ortaklığında düzenlenecek Copa America’nın koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

132- MACARİSTAN’DA FUTBOL DURDU

Macaristan Futbol Federasyonu (MLSZ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ligleri askıya aldı. Federasyondan yapılan açıklamada, yönetim kurulunun koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdiği ve buna bağlı olarak tüm futbol liglerinin geçici olarak durdurulduğu kaydedildi. Açıklamada, sporculara antrenman gibi grup halinde yapılan spor organizasyonunda yer almamaları ve bu süreci evde geçirmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

131- RUSYA LİGİ ASKIYA ALINDI

Rusya Ligi, koronavirüs salgını nedeniyle 10 Nisan’a kadar ertelendi.

130- VOLEYBOL DE ERTELENDİ

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), koronavirüs salgını nedeniyle tüm organizasyonları ertelediğini açıkladı.

129- KURA ÇEKİMİ İPTAL

FIBA, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nın basketbol kura çekiminin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

128- DIAMOND LEAGUE ASKIDA

Elmas Lig’in (Diamond League) ilk üç yarışı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle askıya alındı. Elmas Lig’de bu sezon ilk üç yarışın 17 Nisan’da Katar’da, 9 ve 16 Mayıs tarihlerinde de Çin’de düzenlenmesi planlanıyordu. Açıklamada, Çin’in Şangay kentindeki mücadelenin 13 Ağustos’ta yapılmasının öngörüldüğü, diğer iki yarış için daha sonra tarih belirleneceği aktarıldı.

127- HERTHA BERLİN AÇIKLADI

Hertha BSC: “Bir futbolcumuzun şikayetleri üzerine yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Futbolcular, teknik heyet ve tüm çalışanları 14 günlük karantinaya aldık.”

126- BAŞKANDA DA ÇIKTI!

Japonya Futbol Federasyonu Başkanı, Japonya Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı ve FIFA Yönetim Kurulu üyesi olan Kozo Tashima, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

125- EUROLEAGUE’DE ‘FESİH’ GÖRÜŞMESİ

THY EuroLeague kulüpleri, gelirlerin önemli ölçüde kesilmesi nedeniyle sporcu ve antrenör sözleşmelerinin dondurulmasını ve hatta fesh edilmesini görüşüyor. Takımlar sezonun 11 Nisan’da başlayamayacağını düşünüyor. 1 Mayıs’ta başlamasının bile zor olduğunu dile getiren EuroLeague kulüpleri, her türlü senaryo için önlem alınması gerektiği üzerine fikir birliğine vardı.

124- “TAKIMIN YÜZDE 35’İ ENFEKTE OLDU”

La Liga’nın dev kulüplerinden Valencia, futbol takımının %35’inin koronavirüs salgınından etkilendiğini ve enfekte olduğunu açıkladı.

123- JORGE JESUS’TA KORONA ÇIKTI

Brezilya ligi ekiplerinden Flamengo’nun Portekizli teknik direktörü Jorge Jesus’un koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Flamengo kulübünden yapılan açıklamada deneyimli teknik direktörün testinin zayıf şiddette pozitif çıktığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: “Kulübün tüm futbolcuları ve teknik heyetine yapılan testler sonucunda hocamız Jorge Jesus’un testi zayıf veya etkisiz derecede pozitif çıktı. Sonuç kontrol ediliyor.”

Brezilya ekibi ayrıca açıklamasında takım idmanlarına 1 hafta ara verildiğini de duyururken kulüp imkanlarının Jorge Jesus’un tedavisini üstlenecek statüde olduğunu ve tüm tetkiklerin eksiksiz yapılmaya devam ettiği belirtildi.

122- LA LİGA NİSAN – MAYIS’I İŞARET EDİYORLa Liga Başkanı Javier Tebas, koronavirüs tedbirleri sebebiyle ertelenen ligin geleceğine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Deportes Cuatro’ya konuşan Tebas, yeniden başlangıç tarihi bilinmeyen La Liga’da sezonu bir şekilde bitireceklerini belirterek yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Tebas açıklamasında, “Nisan veya Mayıs ayında ligin başlamasını planlıyoruz.

Daha sonra bile olabileceğini düşünüyorum. UEFA’nın toplantısında çıkacak kararı bekliyoruz. 30 Haziran’da sözleşmesi bitecek futbolcular var ve onların oynayabilmesi için bazı yasal düzenlemelere ihtiyacımız var. UEFA’yı beklememiz gerekiyor çünkü tüm futbol ekosistemini korumak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

121- ÇİN LİGİ 18 NİSAN’DA BAŞLIYOR

Koronavirüs nedeniyle askıya alınan ve 22 Şubat’ta oynanması planlanan Çin Ligi’nin 18 Nisan’da başlayacağı açıklandı.

120- SPOR DÜNYASININ İLK KAYBI

Malaga merkezli Atletico Portada Alta’da antrenörlük yapan 21 yaşındaki Francisco Garcia, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Francisco Garcia, koronavirüs dışında bir süredir lösemiyle de savaşıyordu.

Koronavirüs semptomları göstermesi nedeniyle hastanede karantina altına alınan Garcia, burada yaşam savaşı veriyordu. Koronavirüs nedeniyle sağlık şartları ağırlaşan Garcia, birkaç gün önce yatırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

119-ESPANYOL’DAN ŞIK HAREKET

Espanyol, koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık hizmetlerini onurlandırmak için stadyum ışıklarını beyaz olarak aydınlatacak.

118- TAMER TUNA: “LİG ERTELENECEK, BİLİYORUM

Antalyaspor T.D. Tamer Tuna: “Saygı duyuyoruz önlemler için, biliyoruz ki yarından sonra bu lige ara verilecek, yani biliyorum!”

117-BIGLIA: “İTALYA BUNU HAFİFE ALDI”

Lucas Biglia: “İtalya’da koronavirüsü hafife aldılar, kurallara uymadılar. Futbol ilgi çeken bir spor ama şu anda daha başka öncelikler var. Oyuncular futbolun durdurulmasını söylemeli.

116- SEIFERT: “KİMSE BUNU SÖYLEYEMEZ”

Almanya Kulüpler Birliği Başkanı Christian Seifert: “Şu an için kimse profesyonel futbolda, ulusal veya uluslararası liglerde maçların ne zaman tekrar oynanacağını söyleyemez.”

115- “NETFLIX İZLİYORUM”

Daniele Rugani: “Benim için endişelenen herkese teşekkür ederim. Herkes gibi dizi izliyorum. Netflix izliyorum. Peaky Blinders ve Elite’ye bakıyorum. Mishap’ı tavsiye ederim.”

114- RUGANI’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Daniele Rugani: “Şu anda iyiyim. Herkese iyi olduğuma dair güvence verebilirim. Koronavirüse yakalanan ilk Serie A oyuncusu oldum ama iyiyim. Umarım bu sorun hakkında farkındalık yaratmaya yardımcı olur.”

113- ASMIR BEGOVIC (AC MILAN)

“Koronavirüs nedeniyle umarım doğru kararlar alınacaktır. Bence sezonu bitirmeliyiz. Evet, başlangıçta yanlış anlaşılabilir ama bu hikaye iyi bitmeli. İptal etmek hakkındaki konuşmaları sevmiyorum, taraftarlar olmadan oynamayı sevmiyorum. Her şeyi durdurmalı ve bu virüsü kontrol altına almalıyız.

Herkesi sağlıklı hale getirmeliyiz. Her şey ne kadar erken durursa o kadar erken bitecektir. Sonrasında bir futbol festivali düzenlememiz gerek. Altı ya da yedi hafta üst üste maçlar olabilir. Bence futbol her şeyi güçlendirip insanlara neşesini geri verebilir.”

112- SIRBİSTAN, FUTBOLU YASAKLADI!

Sırbistan Futbol Federasyonu, ülkedeki tüm futbol ve futsal faaliyetlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu duyurdu İşte Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklama: “Ülkedeki tüm futbol ve futsal faaliyetleri, tüm sporcular, tüm antrenörler, çalışanlar için yasaklanmıştır. Ülkedeki her türlü futbol faaliyetine izin verilmeyecektir. Sırbistan Cumhuriyeti’nin 15 Mart 2020’de aldığı olağanüstü hal kararı gereğince tüm hazırlık maçları ve antrenmanlar da yasaktır.”

111- ALMANYA’DAN KULÜPLERE MADDİ DESTEK

Almanya Futbol Federasyonu, 3. Lig kulüpleri öncelikli olmak üzere finansal destek paketi hayata geçireceğini belirtti. Federasyon yetkilisi Osnabrügge, “Kulüplerimizin batmasına izin veremeyiz.” dedi.

110- İTALYA, İKİ SEZONU BİRLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina, 2019/20 sezonunu ve 2020/21 sezonunu tek bir sezon olarak kabul edebileceklerini açıkladı. Her türlü ihtimalin masada olduğunu belirten Gravina, “En iyimser senaryoyu çıkarmaya çalışıyoruz. Bu da bizi sezonu bitirmeye doğru götürüyor.

Bu sezonu şampiyonsuz olarak noktalayabiliriz. Sıralamayı ve fikstürü durdurup, gelecek sezon liglere aynı şekilde devam edebiliriz. İki sezonu birleştirip tek bir sezon gibi hareket edebiliriz. Bu da bir ihtimal. Ortada çok fazla bilinmez durum var ve geleceği bilemiyoruz. Hatta yarını bile bilemiyoruz.” diyerek sözlerini sürdürdü.

109- LA LIGA, İPTALE DOĞRU GİDİYOR

La Liga Başkanı Javier Tebas: “2019-2020 sezonun hala tamamlanmamış %25’lik kısmı var, sponsorlar, yayıncı kuruluş dahil olmak üzere herkesle görüştük. Bu sezonu bitirme ihtimalimiz çok düşük, perşembe günü kararımızı vereceğiz.”

108- KOVID-19 AŞISINA ÇOK YAKLAŞTI

Alman kulübü Hoffenheim’ın sahibi Dietmarr Hopp’un ana hissedarı olduğu CureVac şirketi, koronavirüs aşısında son aşamaya geldi. CureVac’a Hopp ile birlikte ortak yatırım yapan Florian van der Muelbe, yaptığı açıklamada, “Birçok aşıyı test etmeye başladık. Koronavirüs aşısını haziran ya da temmuz aylarında bulmayı umuyoruz.

Yetkililerden yeşil ışık gelirse en kısa sürede insan üzerinde deneylere başlayacağız.” ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Donald Trump, CureVac’tan aşı konusunda destek istedi ve aşı çalışmalarını ABD’de yapmalarını talep etti.

107- “SEMPTOMLAR YOKTU AMA ÇIKTI”

Valencia’nın koronavirüs testi pozitif çıkan oyuncularından Eliaquim Mangala, “Virüs testim pozitif çıktı, hiçbir belirti yoktu. Evde karantina altına aldım kendimi, herkesten uzaklaştım. Semptomları taşımasan da, virüs olabiliyor, temastan kaçının.” açıklamasını yaptı.

106- İTALYA’YA FATURASI 670 MİLYON

İtalyan basını, koronavirüs sebebiyle liglerin Serie A’da tatil olmasının faturasının kulüplere 670 milyon euro olarak tahmin edildiğini duyurdu.

105- “SAHAYA DÖNÜŞ EN ERKEN MAYIS”

İtalya Futbolcular Birliği Başkanı Damiano Tommasi, OHAL ilan edilen İtalya’da futbolun yeniden başlaması için her şey uygun gitse bile Mayıs – Haziran ayından önce sahalara dönüşün imkansız olduğunu söyledi.

104- BREZİLYA VE MEKSİKA DA İPTAL

Brezilya ve Meksika’daki futbol karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden süresiz ertelendi.

103- VALENCIA, BEŞ VAKAYI AÇIKLADI

Valencia, teknik heyet ve as takım kadrosundan 5 ismin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu isimlerden birisi olan Ezequiel Garay, kendi durumunu instagram hesabından duyurmuştu.

Marca gazetesi, Valencia’da koronavirüs testi pozitif çıkan Garay dışındaki 4 ismi açıkladı. Futbolcu Ezequiel Garay, futbolcu Eliaquim Mangala, futbolcu Jose Gaya, antrenör Camarasa ve antrenör Aliaga…

102- EZEQUIEL GARAY AÇIKLADI

İspanya La Liga’da Valencia forması giyen Ezequiel Garay, koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı

101- FEDERASYON BAŞKANINDA KORONA

İsviçre Futbol Federasyonu, başkan Dominique Blanc’ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Blanc, 3 Mart’ta UEFA kongresinde konuşmacı olarak yer almıştı.

100- BREZİLYALI OYUNCU POZİTİF

İspanya’da La Liga 2 ekiplerinden Elche’nin 31 yaşındaki Brezilyalı forveti Jonathas’ın koronavirüs testleri pozitif çıktı.

99- ZLATAN, MILANO’DAN GİZLİCE ÇIKTI

Zlatan Ibrahimovic, İtalya’dan ülkesi İsveç’e özel uçağıyla geçiş yaptı. Aftonbladet’te yer alan habere göre; 38 yaşındaki İsveçli futbolcu, İtalya’da havalimanları hemen kapatılmadan önce İsveç hükümetiyle temasa geçti ve ailesiyle birlikte Milano’dan Stockholm’e geçip geçemeyeceğini sordu.

Gerekli izinleri formel bir şekilde alan Zlatan Ibrahimovic, aileisni toparladı ve saatler içerisinde Milano’yu terk etti. Bazı haberlerde ise Zlatan Ibrahimovic’in koronavirüs testinin pozitif çıktığı iddia edilmiş ancak kulüp tarafı bu konu hakkında bir açıklama yapılmamıştı.

98- OTELLERİNİ HASTANE YAPACAK

Juventus’un süper yıldızı Cristiano Ronaldo’nun ülkesi Portekiz’de bulunan lüks oteller zincirini koronavirüs tedavilerinde halkın ücretsiz kullanması için hastaneye dönüştürme kararı aldığı ortaya çıktı.

97- LİGLERİN İPTALİNİ İSTEDİ

Flamengo’nun Portekizli menajeri Jorge Jesus, Portuguesa ile oynadıkları maçın ardından yaptığı açıklamada devam eden Brezilya Ligi’nin ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Jesus 2-1 kazandıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda Portekiz’de değilim ama olanlardan haberim var. Yakın bir arkadaşım koronavirüs yüzünden hayatını kaybetti. Ölümler arttıkça futbol oynamanın anlamı da kalmıyor. Umarım bugün oynadığımız maç ara verilmeden önce oynadığımız son maç olur” sözlerini kullandı.

96- BARÇA’DAN ÖĞRENCİLERİNE ÖDEV

Barcelona kulübü, koronavirüs önlemleri çerçevesinde kapatılan altyapı tesislerindeki tüm öğrencilerine kişiye özel evde çalışma reçetesi hazırladı:
– Evinizde koşu bandı olsun.
– Açık havada çalışmayın.
– Ağırlık çalışmasına yüklenmeyin.

95- ALAVES’TE İKİ İSİMDE VİRÜS

La Liga ekibi Alaves, teknik ekipten iki kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve oyuncuların pazartesi günü teste gireceğini açıkladı.

94- SAMPDORIA’DA VİRÜS YAYILDI

Sampdoria’da 7. koronavirüs vakası: 22 yaşındaki Fabio Depaoli ile 27 yaşındaki Bartosz Bereszynski’nin testleri pozitif çıktı.
Albin Ekdal
Omar Colley
Fabio Depaoli
Morten Thorsby
Antonino La Gumina
Bartosz Bereszynski
Manolo Gabbiadini

93- MENDY’DEN GÜZEL HABER

Benjamin Mendy: “Karantina altında olmamla ilgili gelen sayısız mesajlar için teşekkürler. Ben ve çevremde yapılan testler negatif çıktı. Herkesin bu dönemde sağduyulu olması önemli.”

92- “SEZONU GEÇERSİZ SAYIN”

West Ham United’ın Başkan Yardımcısı Karren Brady: “İngiltere’de futbolun çok zor bir durumda olduğu gerçeği inkar edilemez. EPL dahil olmak üzere ülkedeki tüm futbol turnuvalarının iptal edilmesi, sezonun geçersiz ilan edilmesi mümkündür. Oyuncular oynayamazsa, lig devam edemez. EURO 2020’yi iptal etmek, ligi yazın bitirmek zaman sağlayabilir ama bu kesin değil.

Ya lig bitirilemezse? Hem Premier Lig hem Championship’te maçlar etkilendikçe en mantıklı şey sezonu geçersiz kılmak. Maçlar tam olarak oynanamazsa kimin aşağı ve yukarı oynayacağını kim bilebilir? Son 30 yıldaki ilk şampiyonluğunu elinden alınması Liverpool için büyük bir darbe olur.”

91- FEDERASYON BAŞKANINDA ÇIKTI

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Slavisa Kokeza’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic: “Kokeza’ya virüs Amsterdam’da değil, Milano’da bulaştı. Bize her şey Milano’dan geldi.”

90- FIORENTINA’DA İKİ İSİM DAHA

Fiorentina’da Germán Pezzella ve Patrick Cutrone’nin koronavirüs testleri pozitif çıktı.

89- TRABZONSPORLUDA VİRÜS ÇIKTI

Fransa 2. Ligi Troyes’da forma giyen eski Trabzonsporlu Suk Hyun-Jun’da koronavirüs tespit edildiği açıklandı. Suk Hyun-Jun, Fransa’da koronavirüs teşhisi konan ilk futbolcu oldu.

88- FIFA’DAN ERTELEME TAVSİYESİ

FIFA Konseyi, dünyadaki tüm kulüpleri Milli Takım maçları için futbolcuları serbest bırakmaya zorlayan yönetmeliklerini Mart – Nisan aylarında yaklaşan turnuvalar için geçerli olmayacağını açıkladı.

Ayrıca FIFA’dan yapılan açıklamada Mart – Nisan aylarında oynanması planlanan tüm uluslararası maçların ertelenmesinin yerinde olacağını, maçların hem sporcular, hem de halk için daha güvenli bir zamana ertelenebileceğini ‘tavsiye’ ettiklerini duyurdu.

87- ARTETA İLE EL SIKIŞINCA MOYES…

Koronavirüs testi pozitif çıkan Arsenal menajeri Mikel Arteta ile cumartesi günü oynanan maçta el sıkışan West Ham menajeri David Moyes, herhangi bir belirti göstermemesine rağmen önlem olarak kendi kendisini tecrit altına aldı.

86- KUZEY VE ORTA AMERİKA’DA ERTELEME

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 1 ay boyunca bütün organizasyonlarını askıya aldı. CONCACAF’ın internet sitesinden yapılan açıklamada, ülkeler arasındaki seyahat kısıtlamaları ve halk sağlığının olumsuz etkilenmemesi için bütün organizasyonların 30 gün boyunca iptal edildiği duyuruldu.
Açıklamada, iptal edilen organizasyonların geleceği ile alakalı kararların ilerleyen günlerde verileceği belirtildi.

85- AFRİKA KUPASI ELEMELERİ ERTELENDİ

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) 2021 Afrika Uluslar Kupası Eleme maçlarının ertelendiğini duyurdu. 25-31 Mart tarihlerinde oynanacak 3 ve 4. maçların yeni tarihlerinin kısa süre sonra açıklanacağı duyuruldu.

84- ALMANYA – İTALYA MAÇI İPTAL

Almanya Futbol Federasyonu, İtalya ile oynanacak dostluk maçının koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. 31 Mart’ta iki Avrupa devinin karşı karşıya geleceği dostluk maçının Nürnberg’de oynanması planlanıyordu. Nürnberg’de alınan 100’den fazla kişinin yer alacağı organizasyonların iptal kararı gereği maçın oynanmayacağı belirtildi.

83- “TEDİRGİNLİĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

Sinan Güler: “Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü durumu yakından takip etmekle birlikte, gerek TBF yetkilileriyle gerek BSL’deki arkadaşlarımla diyalog halindeyiz. Bu noktada kurulan iletişim, sadece bu konuyla alakalı değil, ileride konuşabileceğimiz konularda tek bir ses olma konusunda ümit verici. Kaygımızı TBF ile tüm BSL oyuncuları olarak resmi bir bildiri ile paylaştığımız bu noktada, karara saygı duymakla birlikte, tedirginliğimiz haliyle devam etmektedir.”

82- BUNDESLIGA’DA İLK KORONAVİRÜS

Paderborn, 20 yaşındaki stoper Luca Kilian’in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını ve oyuncunun karantinaya alındığını açıkladı. Kilian, Bundesliga’da koronavirüs kapan ilk oyuncu oldu.

81- YUNANİSTAN ERTELEDİ

Yunanistan Ligi’nde 14-22 Mart tarihleri arasında oynanacak playoff ve playout maçları koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi.

80- SÜPER LİG ERTELENECEK Mİ?

Galatasaray’ın maçların ertelenmesini istemesinin ardından TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı’dan açıklama geldi. Yardımcı, “Süper Lig maçlarının ertelenmesi söz konusu değildir.” ifadelerini kullandı.

79- 20 YAŞINDAKİ FUTBOLCUDA VİRÜS

Fiorentina’nın 20 yaşındaki golcüsü Dusan Vlahovic’in koronavirüs testleri pozitif çıktı. İtalyan ekibi, oyuncunun evinde karantinada olduğunu açıkladı.

78- “SAĞLIK HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Kevin-Prince Boateng: “Milano benim evim, şu anda İstanbul’dayım, Afrika kökenleri olan Berlin doğumlu biriyim. Dünyayı seviyorum ve herkesin sağlıklı ve güvende olmasını istiyorum. Sağlığımızdan önemli bir şey yok, çok sevdiğimiz futbol da dahil!”

77- “ÖNLEMLERİNİZİ ALIN”

Mesut Özil: “Futbolun şu anda çok önemi yok. Sağlık, her şeyden çok daha önemli. Alabileceğiniz tüm önlemleri alın, özellikle yüksek risk altında olanlara karşı dikkatli ve düşünceli olun.”

76- SERIE A’DA VİRÜS YAYILDI!

Sampdoria’da daha önce koronavirüs kaptığı açıklanan Manolo Gabbiadini’nin ardından Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina ve Morten Thorsby’nin de koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı açıklandı.

75- RIVER’IN GENÇ OYUNCUSU TESTE GİRDİ

Arjantin’de River Plate’in 19 yaşındaki oyuncusu Thomas Gutierrez, semptomları göstermesinin ardından koronavirüs testine tabi tutuldu.

74- BARCA, TESİSLERİ KAPATTI

Barcelona, tüm tesislerini koronavirüs tehlikesi geçene kadar kapattığını açıkladı.

73- AFRİKA KUPASI ELEMELERİ ERTELENDİ

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), Koronavirüs tehlikesi nedeniyle ay sonunda oynanması planlanan 2021 Afrika Kupası elemeleri maçlarının ertelendiğini açıkladı.

72- RONALDO’DAN RUGANI’YE DESTEK

Cristiano Ronaldo: “Futbolcu olarak değil, bir evlat, bir baba, bir insan olarak konuşuyorum. İnsan hayatı her şeyin üstünde geliyor. Takım arkadaşım Rugani ile birlikte bu virüsle boğuşan ve hayatlarını riske atarak bu virüse karşı savaşan sağlık personellerinin yanındayım.”

71- BUNDESLİGA DURDURULDU

Koronavirüs salgını nedeniyle öncelikle seyircisiz olarak maçların oynandığı Almanya Bundesliga’da bu hafta da maçlar ertelendi ve ligler 2 Nisan’a kadar durduruldu. Bundesliga II takımlarından Nürnberg, 1 kişinin koronavirüs test sonuçlarının pozitif çıktığın, birkaç kişi için ise sonuçların beklendiğini açıkladı.

70- BOBBY DIXON’DAN TEPKİ

Bobby Dixon: “Dünyadaki her lige ara verildi, Türkiye bunu yapmayı neden reddediyor? En önemli varlığımız, sağlığımız! Doğru şeyi yapın, risk almaya değmez.”

69- GALLER, 4 NİSAN’A KADAR ARA VERDİ

Galler Futbol Federasyonu, koronavirüs tehditi nedeniyle 4 Nisan tarihine kadar liglere ara verildiğini duyurdu.

68- G.SARAY’DA MÜZE FAALİYETLERİ DURDURULDU

Galatasaray’dan açıklama: “COVID-19 tedbirleri uyarınca 13 Mart 2020 tarihinden itibaren, kulübümüzün Beyoğlu Müzesi ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu Müzesi’nin faaliyetlerine ileri bir tarihe kadar ara verilmiştir.”

67- KARANTİNADA OLAN KULÜPLER

İspanya’da koronavirüs salgınından dolayı Real Madrid ve Barcelona’nın ardından kendisini karantinaya alan kulüpler; Alaves, Celta Vigo, Eibar, Levante, Getafe, Mallorca, Osasuna, Real Sociedad, Sevilla, Valencia, Villarreal Granada.

66- YUSUF GÜNAY: “MAÇLAR ERTELENMELİ”

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: “Amaç koronavirüsünün yayılmasını önlemekse, daha önce salgına maruz kalan ülkelerin deneyimlerinden ders çıkartılmalı, maçların seyircisiz oynanması yerine Avrupa’nın büyük liglerinde olduğu gibi tüm maçlar bir süre ertelenmelidir” dedi.

65- THIAGO’DAN AÇIKLAMA

Bayern Münih’te top koşturan Thiago Alcántara; “Maçları oynuyor olmamız çılgınlık. Gerçeğe odaklanın, dürüst olalım, spordan daha öncelikli şeyler var” dedi.

64- PADERBORN’DA TEHLİKE

Paderborn teknik direktörü Steffen Baumgart’ın koronavirüs testi yapıldı. Sonuçlar ilerleyen saatlerde paylaşılacak. Paderborn bugün TSİ 22.30’da Fortuna Düsseldorf ile mücadele edecek.

63- PREMİER LİG DURDURULUYOR

İngiltere Premier Lig Yönetimi bugün öğleden sonra yapacağı açıklamada, tüm liglerin 4 Nisan’a kadar askıya alındığını açıkladı. Premier Lig ve EFL oynanmayacak.

62- BOURNEMOUTH’DA DA ÇIKTI

Bournemouth kalecisi Artur Boruc da dahil olmak üzere 5 kulüp çalışanında koronavirüs belirtileri görüldüğü açıkladı.

61- TFF’DEN KORONAVİRÜS ÖNLEM PAKETİ

TFF tarafından Koronovirüs salgını sebebiyle müsabakalarda alınacak olan tedbiriler şu şekilde açıklandı;

-Tokalaşma yapılmayacak

-Herhangi bir etkinlik yok

-Refakatçi çocuk uygulaması iptal

-Tüm alanlar dezenfekte edilecek

-Protokolde TFF görevlileri

60- EVERTON’DA KORONAVİRÜS

Everton’da bir oyuncunun koronavirüs semptomları göstermesi üzerine takımın ve personelin karantinaya alındığı açıklandı. Bütün tesisler kapatıldı.

59- BUNDESLİGA DURDURULDU

Virüs salgını sebebiyle seyircisiz olarak maçların oynandığı Almanya Bundesliga, 17 Mart Salı gününden itibaren 2 Nisan’a kadar durduruldu.

58- LEGANES DE KOVID-19

La Liga takımlarından Leganes’te kulübün CEO’su Angel Martín Ortega’nın koronavirüs testi pozitif çıktı ve takımın idmanları durduruldu.

57- ARTETA, VİRÜSE YAKALANDI

Arsenal, kulüp menajeri Mikel Arteta’nın virüse yakalandığını ve tüm futbolcuların da kişisel olarak karantina altına alındığını duyurdu.

Brighton & Hove Albion, Arsenal ile Cumartesi günü oynayacakları maçın Arteta’nın koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle ertelendiğini belirtti. Brihgton Başkanı Paul Barber; “Düşüncelerimiz tamamen Mikel Arteta’nın sağlığında. Hızlıca sağlığına kavuşmasını diliyoruz” dedi.

56- CHELSEA, KORONAVİRÜSÜ AÇIKLADI

Chelsea’nın, genç futbolcusu Callum Hudson-Odoi’nin koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve bunun sonucunda futbolcuların, antrenörlerin ve çalışanların kişisel karantina altına alındığını, as takımın çalıştığı tüm tesislerin kapatıldığını duyurdu.

55- EVEREST DAĞI KAPATILDI

Nepal, Everest Dağı’ndaki tüm dağcılık faaliyetlerinin durdurulduğunu ve dağın spor etkinliklerine kapatıldığını açıkladı.

54- ALMANYA, SEZONU YARIDA BIRAKABİLİR

Almanya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Friedrich Curtius, profesyonel liglerin durumu hakkında açıklamada bulundu. Kicker’e konuşan Curtius; “Virüsün futbol için sonuçları, etkileri nereye kadar gidecek tahmin etmek çok zor. Tüm senaryolara hazırlıklı olmalıyız. Sezonu aniden bitirebiliriz, tüm operasyonlar yarıda kalabilir” dedi.

53- EL CLASICO’YA GİTTİ, VİRÜS KAPTI

Flamengo Başkan Yardımcısı Mauricio Gomes de Mattos’un koronavirüs testleri de pozitif çıktı. Semptomların bir kısmı meydana gelen ve bunun üzerine Rio de Janeiro’daki Hospital Santa Luzia’da teste tabi tutulan Mattos’ta koronavirüs çıktı.  Mattos’un 1 Mart’ta oynanan Real Madrid – Barcelona maçında Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in özel davetlisi olduğu ve maçı seyrettikten sonra Brezilya’ya geri döndüğü ortaya çıktı. Brezilya basınında yer alan haberlerde ise Mattos’un virüsü İspanya’da kaptığı söylendi.

52- NBA ASKIYA ALINDI

Amerikan Basketbol Ligi (NBA), basketbolculardan birinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesinin ardından tüm maçlarını süresiz olarak askıya aldı. NBA’den yapılan yazılı açıklamada, Utah Jazz oyuncularından Rudy Gobert’da koronavirüs tespit edilmesinin ardından tüm maçların ikinci bir bildirime kadar iptal edildiği belirtildi.

51- NBA’DE SEZON İPTAL EDİLEBİLİR

NBA Komisyoneri Adam Silver, ligin 30 gün boyunca duracağını, sonrası için bir planları olmadığını söyledi.  “Sezon iptal edilebilir mi?” şeklinde gelen soruya Silver; “Elbete. Bu da ihtimaller dahilinde. 30 günün yeterli olup olmayacağına bakacağız. Bu sezon bir daha maç oynanmama ihtimali de söz konusu.  Şu an için net bir şey söylemek mümkün değil” yanıtını verdi.

50- UEFA VE CONMEBOL, FIFA’YI BEKLİYOR

Conmebol, 2020 Copa America hakkında karar almak için UEFA’nın EURO 2020 için vereceği kararı bekliyor. Turnuvaların 2021’e ertelenmesinin önündeki en büyük engel 2021 yazında yazılması planlanan genişletilmiş FIFA Kulüpler Dünya Kupası.

49- FRANSA, FUTBOLU ASKIYA ALDI

Fransa Futbol Federasyonu, profesyonel, amatör tüm futbol organizasyon ve liglerinin askıya alındığını açıkladı.

48- PREMIER LİG, ‘DEVAM’ DEDİ!

Premier League; “Hükümetin gün içinde aldığı karar sonrası, hafta sonu oynanması planlanan Premier Lig maçları devam edecek. Başbakan Johnson, tüm maçların planlandığı şekilde oynanmasını tavsiye etmiştir.” Bu açıklamadan hemen sonra Premier Lig yönetimi, Arsenal Menajeri Mikel Arteta’nın koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası acil toplantı kararı aldığını belirtti.

47- CITY’DE KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ

Manchester City futbolcu Benjamin Mendy’nin aile üyelerinde virüs tespit edildi. Mendy, test sonucu çıkana kadar kendini karantina altına aldı.

46- İSPANYA, ‘İPTAL’İ GÖRÜŞÜYOR

İspanya Futbol Federasyonu, 2019-20 sezonunun iptalini görüşüyor. Önceliği insan sağlığına veren Federasyon, bu sezon La Liga’nın sağlıklı bir şekilde sona erdirilemeyeceği görüşünde mutabık kaldı.

45- FORMULA 1’DE YARIŞ İPTAL

Formula 1’de Avustralya GP’si iptal edildi. McLaren’den bir çalışanın testinin pozitif çıkmasından sonra İngiliz ekibi yarıştan çekildiğini duyurmuştu. 6 takımın yarışların iptaline dair verdiği görüş sonrası karar alındı.

44- TÜM MAÇLAR SEYİRCİSİZ!

Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü İbrahim Kalın, “Spor müsabakalarının Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı verilmiştir” ifadesiyle karşılaşmaların seyircisiz olacağını duyurdu. Süper Lig’de 6 hafta boyunca maçlarda seyirci olmayacak.

43- LIBERTADORES’E ERTELEME

Libertadores Kupası’nda 15-21 Mart tarihleri arasında oynanması gereken tüm mücadelelerin virüs tehlikesi sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

42- ‘MARCH MADNESS’ İPTAL EDİLDİ

NCAA (Amerikan Kolej Atletizm Birliği), erkekler ve kadınlarda March Madness dahil bütün şampiyonaların iptal edildiğini açıkladı.

41- NHL’YE ARA VERİLDİ

ABD Buz Hokeyi Ligi NHL’e ara verildiği belirtildi.

40- BOSTON CELTICS KARANTİNADA

2 oyuncusunda koronavirüs tespit edilen Utah Jazz ile karşılaşan NBA takımlarından Boston Celtics, oyuncularının karantinaya alındığını ve testler yapılacağını açıkladı.

39- İSPANYA’NIN HOLLANDA MAÇI ERTELENDİ

İspanya Futbol Federasyonu, Hollanda ile 29 Mart’ta oynamaları planlanan hazırlık maçının salgın sebebiyle iptal edildiğini belirtti.

38- “ÇİN, KÖKÜNÜ KURUTTU”

Virüsün ortaya çıkması sonrası idman için İspanya’ya geçen Wuhan Zall’da teknik direktör Jose Gonzalez, Çin’e geri dönme kararı aldıklarını söyleyip; “Artık problem burada. Çin bu hastalığın kökünü kuruttu” dedi.

37- DEVLER LİGİ’NDE ERTELEME

Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki Manchester City – Real Madrid ve Juventus – Lyon maçları ertelendi.

36- MLS’E 30 GÜN ARA

Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS), salgın sebebiyle maçlara 30 günlüğüne ara verildiğini duyurdu.

35- LEICESTER CITY’DE KORONAVİRÜS

Koronavirüs salgını İngiltere Premier Ligi’ni de erteledi. Milli futbolcumuz Çağlar Söyüncü’nün de top koşturduğu Leicester City’de üç futbolcunun salgın belirtilerine rastlandığını açıklandı. Leicester City menajeri Brendan Rodgers; “Coronavirus semptomları gösteren oyuncularımız var. Onları takımdan uzaklaştırdık. Önlem amaçlı yasal prosedürleri uyguluyoruz” dedi.

34- HANNOVER’DE İKİ KORONAVİRÜS

Hannover’in 23 yaşındaki defans oyuncusu Timo Hübers’in koronavirüs testlerinin pozif çıkmasından sonra, Jannes Horn’da da koronavirüs çıktı.

33- SERIE A’DA II. KORONAVİRÜS

Sampdoria, Manolo Gabbiadini’nin koronavirüs testlerinin pozitif olduğunu doğruladı.

32- UEFA’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

UEFA, yerel ve uluslararası, EURO 2020 de dahil tüm organizasyonları ertelemek ya da durdurmak için 55 üye federasyon, Avrupa Kulüpler Birliği Yönetimi ve Uluslararası Futbolcular Birliği üyelerini 17 Mart’ta video konferansa davet ettiğini belirtti.

31- “EURO2020 TÜRKİYE’YE VERİLEBİLİR”

UEFA, EURO 2020’nin geleceği için karar aşamasında. İlk kez farklı ülkelerde yapılacak olan EURO 2020’nin salgından dolayı tehlikeye girmesinden sonra farklı opsiyonlar da masaya yatırılmaya devam ediliyor. Tam da bu sebeple Repubblica’dan Fulvi Bianchi bugünkü yazısında çarpıcı bir yazı kaleme aldı ve EURO 2020’nin İtalya’dan alınarak koronavirüsten daha az etkilenen Türkiye’ye verilebileceğini belirtti.

EURO 2020 için farklı opsiyonların değerlendirildiğinin altını çizen Bianchi, “Bu konuda da UEFA Başkanı Caferin’in bazı düşünceleri var. Virüsün henüz tam olarak bulaşmaması ve diğer ülkelere oranla daha dezenfekte olan ülkeler EURO 2020 için potansiyel aday. EURO 2020’in bir ayağı Roma’dan alınarak Caferin’in de iyi ilişkiler içerisinde olduğu Türkiye’ye verilebilir. Türkiye, zaten EURO 2024 için başvuru yapmıştı fakat bu süreç Almanya’nın zaferi ile sonuçlanmıştı. İstanbul, bu sezon sonunda Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipligi yapacak ve Caferin, Türkiye tarafından her daim desteklendi” dedi.

30- LA LIGA’DA LİGLER İPTAL

İspanya La Liga, virüs salgını sebebiyle bir sonraki karara kadar askıya alındı. İspanya Futbol Federasyonu; “En az 2 hafta futbol faaliyetleri durduruldu. Ama bu süre yapılacak değerlendirmeler sonucunda uzayabilir. Tüm olasılıkları değerlendiriyoruz” dedi.

29- REAL MADRİD’DE KORONAVİRÜS

Real Madrid basketbol takımında forma giyen Trey Thompkins’in de testi pozitif çıktı. Real Madrid basketbol oyuncuları ve futbol takımı oyuncularının aynı alanda çalışıyor olması, virüsün futbol takımına da bulaşabileceği endişelerini ortaya çıkardı.

28- EUROLEAGUE ASKIYA ALINDI

THY EuroLeagu’den yapılan açıklamada salgın sebebiyle sezonun askıya alındığını duyurdu. Konuyla ilgili; “İkinci bir duyuru yapana kadar sezonu askıya alıyoruz. Koronavirüs gelişmelerini yakından takip edeceğiz” açıklaması yapıldı.

27- TENİSTE SEZON DURDURULDU

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP), tüm tenis organizasyonlarının virüs nedeniyle 6 haftalığına dondurulduğunu duyurdu.

26- FIBA LİGLERİ DURDURDU

FIBA, 13 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere, tüm organizasyonlarını durdurduğunu belirtti. (Kadınlar EuroLeague, Basketbol Şampiyonlar Ligi, FIBA Europe Cup) Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş Sompo Sigorta, TEKSÜT Bandırma BK, Türk Telekom, FIBA Avrupa Kupası’nda Pınar Karşıyaka ve Bahçeşehir Koleji, Kadınlar EuroLeague’de ise Fenerbahçe mücadele ediyor.

25- RONALDO, İTALYA’YA DÖNMÜYOR

Juventus’ta, Rugani’nin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra bir büyük şok daha yaşandı. Portekiz’de felç geçiren annesinin yanına giden Cristiano Ronaldo, Juventus Başkanı Agnelli’yi arayarak İtalya’ya dönmeyeceğini söyledi.

24- JUVENTUSLU İSİMDE VİRÜS ÇIKTI

İtalyan devi Juventus kulübü, futbolcularından Daniele Rugani’ye yapılan Covid-19 koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Kulüp ayrıca Rugani ile temas eden futbolcu ve kulüp personelinin tespit edilip yasal prosedürleri işleteceğini duyurdu. Rugani; “Haberleri okudunuz, evet koronavirüs kaptım. Benim için endişelenen herkese iyi olduğumu söylemek isterim. Virüs kimseyi ayırmadan bulaşıyor. Tüm herkesi sevdiklerimiz, çevremizdekiler ve kendimiz için kurallara uymaya çağırıyorum” dedi.

23- RUGANI SEBEBİYLE INTER’DEN KARANTİNA KARARI

Juventus ile Pazar günü karşı karşıya gelen ve maç kadrosunda yer alan Daniele Rugani’nın koronavirüs testi pozitif çıkması sebebiyle Inter kulübü, tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Yapılan açıklamada tüm futbolcular ve maç anında Juventus’un stadında olan tüm personeline yasal prosedür gereği karantina uygulanacağını belirtildi.

22- MERİH DEMİRAL DA ORADAYDI

Rugani’nin Inter maçından sonra Instagram üzerinden paylaştığı fotoğrafta tüm takımın arasında kutlamalara katıldığı görüldü. Milli futbolcumuz Merih Demiral’ın da fotoğrafta Rugani’nin hemen önünde olduğu dikkat çekti.

21- RIVER PLATE MÜZESİ KAPANDI

River Plate’in müzesi koronavirüs önlemleri gerekçesiyle bir sonraki duyuruya kadar kapatıldı.

20- İRAN’DA SPOR İPTAL OLDU

İran’da ölümlere yol açan yeni tip koronavirüs sebebiyle 20 Nisan’a kadar tüm spor faaliyetleri iptal edildi.

19- UEFA AVRUPA LİGİ’NDE ERTELEME

UEFA, koronavirüs endişesi nedeniyle meydana gelen seyahat kısıtlamaları sonrası Sevilla – Roma ve Inter – Getafe maçlarının ertelendiğini duyurdu. Roma, Sevilla’ya gidecek uçaklarına iniş izni verilmediğini açıklarken, Getafe ise virüs tehlikesinin üst seviyede olduğu İtalya’ya gitmeyi kabul etmediklerini duyurmuştu.

18- UEFA’DAN VİRÜS AÇIKLAMASI

UEFA İcra Komitesi üyesi Evelina Christillin; “EURO 2020’nin oynanması onaylandı fakat belki yarın iptal olabilir. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi maçları da oynanıyor fakat bu maçlar da ertelenebilir. Kesin kararlar almak henüz mümkün değil. Tüm ihtimalleri değerlendiriyoruz. UEFA bir spor kuruluşudur ve bu sebeple ulusal hükümetlerin kararlarına uymaktadır. Çok farklı tutumlar var ve AB’nin salgın konusunda genel bir yönerge vermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

17- BİR TUTUKLAMA KARARI

Ertelenen Juventus – Milan maçını izlemek üzere İtalya’ya giden bir Çin vatandaşı, yolculuğunu şirketine bildirmediği ve geri döndükten sonra 14 günlük karantinaya girmediği için kendisinde koronavirüs tespit edilmesi sebebiyle tutuklandı.

16- BASKETBOL TAKIMINDA KORONAVİRÜS

İtalya Basketbol Ligi takımlarından Victoria Libertas Pesaro, takımda 2 kişide koronavirüs testinin pozitif olduğunu duyurdu.

15- ARJANTİN’DE SPOR DURDU

Arjantin’de tüm spor organizasyonları, virüs tehlikesi sebebiyle Nisan ayına kadar ertelendi.

14- BULGARİSTAN’DA YASAK VAR

Bulgaristan Futbol Federasyonu, 1. ve 2.Lig’deki futbolcuların toplu taşıma araçlarını kullanmasını ve gitmesinin yasaklandığını duyurdu.

13- ŞAMPİYONLAR LİGİ TOPLANTISI İPTAL

Avrupa Birliği, 30-31 Mart tarihlerinde Şampiyonlar Ligi formatında yapılacak olan değişiklikleri görüşmek üzere Budapeşte’de düzenlenecek olan toplantıyı salgın sebebiyle iptal etti.

12- ARSENAL – MAN CITY ERTELENDİ

Arsenal kulübü, Manchester City ile karşı karşıya gelecekleri Premier Lig mücadelesinin ertelendiğini açıkladı. Buna sebep olarak ise Arsenal – Olympiakos karşılaşmasının olduğu gün Yunan ekibinin Başkanı Evangelos Marinakis ile el sıkışan futbolcular ve teknik ekiplerinden 4 kişi olduğu belirtildi. Resmi internet sitesinden açıklama yapan Arsenal kulübü, karşılaşmanın ertelenmesi kararının İngiliz hükümeti tarafından alınacak önlemler çerçevesinde yapılması gerekenler olduğunu, Marinakis ile el sıkışan ve birlikte yakın oturan ‘birkaç’ futbolcu olduğunu, önlemlere bu kişilerin de dahil edildiğini söyledi.

11- NOTTINGHAM’DA TEST SONUCU: NEGATİF

Nottingham Forest, tüm oyuncular, teknik ekip ve kulüp personelinde yapılan koronavirüs testlerinin negatif çıktığını duyurdu.

10- VITOR PEREIRA’DAN BAĞIŞ

Çin Ligi Ekiplerinden Shanghai Shenhua’da teknik direktör Vitor Pereira ve oyuncular, hastanelere 30 bin ameliyat maskesi ve 20 bin koruyucu maske bağışladı.

9- “OLİMPİYATLAR 1-2 YIL ERTELENİR”

2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Üyesi Haruyuki Takahashi, The Wall Street Journal’e yaptığı açıklamada salgın sebebiyle Olimpiyatların 1 ya da 2 yıl erteleneceği konusunda karar verme aşamasında olduklarını belirtti. Takahashi; “Olimpiyatlar iptal edilmez, sadece 1 ya da 2 yıl ertelenir” dedi.

8- AVRUPA HALTER ŞAMPİYONASI

13-21 Nisan tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da yapılacak olan Avrupa Halter Şampiyonası, virüs sebebiyle Haziran ayına ertelendi.

7- A MİLLİ TAKIMIMIZA KOVID-19 ÖNLEMİ

A Milli Futbol Takımımızın Slovenya ve Avusturya hazırlık maçları koronavirüs sebebiyle seyircisiz oynanacak.

6- OLYMPIAKOS’UN BAŞKANI AÇIKLADI

Çin’de başlayan ve sonrasında tüm dünyaya yayılan virüs, Avrupa’yı da etkisi altına almaya başladı. Salgın sebebiyle Avrupa’da birçok maç için erteleme, birçok maç için ise seyircisiz oynama kararı alınırken flaş bir gelişme yaşandı. Yunanistan’ın ünlü kulübü Olympiakos’un sahibi ve başkanı Evangelos Marinakis, kişisel instagram hesabından koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirtti.

5- İTALYA’DA TÜM MAÇLAR DURDU

İtalya’da tüm amatör ve profesyonel liglerin, 3 Nisan’a kadar durdurulduğu açıklandı.

4- RUHR DERBİSİNDE SEYİRCİ YOK

Almanya’da Dortmund ile Schalke arasında oynanacak Ruhr derbisi ile birlikte Mönchengladbach – Köln maçında da seyirci olmamasına karar verildi.

3- VOLEYBOLDA ERTELEME

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde 4- 5 Mart Perşembe günü oynanacak olan Savino Del Bene Scandicci – Eczacıbaşı VitrA ve Fenerbahçe Opet – Igor Gorgonzola Novara karşılaşmaları virüs sebebiyle ertelendi. Aynı zamanda CEV Voleybol Kupası’ndaki Leo Shoes Modena – GFC Ajaccio mücadelesinin de ileri bir tarihte oynanmasına karar verildi.

2- POLONYA’DA VİRÜS ÖNLEMİ

Yeni tip koronavirüs salgınına karşı önlem olarak Polonya 1. Futbol Ligi maçları ve milli müsabakalar seyircisiz oynanmasına karar verildi. Polonya Futbol Federasyonu yaptığı açıklamasında Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki’nin, salgın sebebiyle ülke genelinde kamuya açık tüm etkinlikleri iptal ettiğini duyurmasından sonra bazı kararlar alındığını ifade etti.

1- DÜNYA GENELİNDE YAYILIYOR

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here