Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 30’a yükselirken, tanı sayısı 289 artarak 1236’ya yükseldi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını Türkiye’de de yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 9 kişi yaşamını yitirirken, 289 kişiye de coronavirüs tanısı konuldu. Böylece toplam vaka sayısı 1256’ya yükseldi ve 30 kişi de yaşamını yitirdi. Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada bugüne kadar toplam 20 bin 345 test yapıldığı duyururken, hayatını kaybedenlerin tamamının ‘yaşlı’ olduğunu belirtti.

Fahrettin Koca, Twitter üzerinden paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.

BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek. “

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here