Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasından sonra, kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası corona virüsündeki son dakika gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulunuyor. Sağlık Bakanı Koca bugün yeni vaka sayısının 2786 olduğunu, 69 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

* Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara bu gece itibariyle yenilerini ekliyoruz. Kendi arabalarıyla şehirlerarası yolculuk yapan vatandaşlarımızı kontrole tabi tutuyorduk.

* Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirinde, Zonguldak ilimizi de araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda temizlik gibi zorunlu ihtiyaç, lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.

* Bu gece itibarıyla 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak ilimizi belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz.

* 30 büyük şehrimizle Zonguldak’ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız.

* Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

* Yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak.

* Sokakta sosyal mesafe en az üç adım olacak.

* İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

* Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here