Coronavirüs önlemleri çerçevesinde ziyaretçi girişine kapatılan Salda Gölü’ne iş makineleri ve kamyonlar girdi. Millet Bahçesi yapımı için gölün beyaz adalar kısmında kamyonlar oluşumu yüz yıllara dayanan kumları taşınmaya başladı.

Turkuaz renkli kumsalı nedeniyle “Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen ve  1. Derece Doğal Sit Alanı olan Salda Gölü’de Millet Bahçesi çalışmaları sürüyor.

Göl, 12 Nisan günü coronavirüs nedeniyle ziyaretçi girişine kapatılırken kamyonlar ve iş makineleri girdi. Salda Gölü’nün beyaz adalar kısmında kamyonlar ve iş makinaları oluşumu yüz yıllara dayanan  kumları taşınmaya başlandı. Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapımına muhalefet ve çevreciler tepkili. CHP’li vekiller 30 Temmuz 2019 tarihinde göle Millet Bahçesi yapılmasını protesto etmiş ve şunları söylemişti:

“Salda’ya özgü endemik balık türü var. Salda 110 kuş çeşidine ev sahipliği yapıyor. Salda’nın etrafında yürüyüş yolları, otopark, festival adı altında ve kafeterya adı altında yapılaşmaya açmak için birinci derece doğal sit alanına çivi bile çakılamayacağını bilenler Salda’yı ranta açmak için Millet Bahçesi adı altında bir kandırmacayla önümüze bugün bu ihaleyi getirdi.”

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here