Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitim düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, “Yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM’de kabul edilen ‘Telafi Eğitimi Düzenlemesi’nin kısmı ve hızlandırılmış bir süreç olduğu için yaz tatilini engellemeyeceğini söyledi.

Selçuk Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“TBMM’de kabul edilen “Telafi eğitimi düzenlemesi” kısmi ve hızlandırılmış bir “telafi” sürecini tanımlamaktadır. Dönemin bütün bir şekilde tekrarı veya yaz tatilinin ortadan kalkması söz konusu bile değildir. Çocuklarımızın yaz tatilini doyasıya yaşamasını ümit ediyoruz.”

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Milli Eğitim Temel Kanunu’nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin izinleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay izinli olacak ancak bu 2 aylık izin sürelerine dokunulmadan kalan tatil zamanlarında yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here