Koronavirüse karşı aşı geliştirmek için çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, küresel salgının tedavisinde kullanılmak için buldukları ilacın ismini açıkladı.

Covid-19 aşısı üretmek için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla salgın tedavisinde kullanılması için üzerinde çalıştıkları ‘Dornaz alfa’ isimli ilacın klinik testlerde kullanılmaya başlaması gerektiğini söyledi.

Koronavirüsüne karşı aşı ve ilaç çalışmaları yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla etkili bir ilacın geliştirildiğini duyurdu. Ovalı şu ifadeleri kullandı: “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim.”

Dornaz Alfa Nedir?

Dornaz alfa, DNA’yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I’nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA’yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here