36 yaşındaki Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un geçirdiği ameliyatın ardından durumunun ciddi olduğu ve yaşam mücadelesi verdiği iddia edildi. CNN’e konuşan kaynaklar, “Kim kalp damar sorunu yüzünden ameliyat oldu ve şu an durumu iyi değil” ifadesini kullandı.

Kim Jong-un’un Kuzey Kore’nin en önemli tatillerinden olan 15 Nisan’da gözler önüne çıkmadı bu durum spekülasyonları da artırdı. Güney Kore haber sitesi Daily NK pazartesi gecesi erken saatlerde Kim’in tam anlamıyla iyileşmeye başladığını yazdı. İsimsiz bir kaynağa dayandırılarak hazırlanan haberde başka hiçbir detaya yer verilmemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

CNN’e konuşan eski CIA Kuzey Kore bölüm başkan yardımcısı Bruce Klinger, “Kim’in sağlığı ile ilgili birçok söylentinin yalan olduğunu görmüştük, ancak ülkenin aşırı gizliliği gerçekleri ortaya çıkarmayı da zorlaştırıyor” ifadelerini kullandı. Kuzey Kore, corona virüs pandemisi nedeniyle normalden daha sıkı kısıtlamalar uygulamayı sürdürüyor ancak ülkede hiçbir virüs vakası olmadığını iddia ediyor.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here