Corona virüsünün en sert vurduğu ülke olan ABD’nin başkanı olarak görev yapan Donald Trump, bugün düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla yine gündem oldu.

Corona virüsünden 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiği ABD’de Başkan Donald Trump bugün Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenledi. Temsilciler Meclisinin Covid-19 ile mücadelede kullanılmak üzere 484 milyar dolarlık ek bütçe tasarısını onayladığını anımsatan Trump, bu durumdan memnun olduğunu kaydetti.

Trump, söz konusu yasa tasarısını bu gece onaylayabileceğini kaydetti. Bir önceki virüs paketinden yararlanan Harvard, Princeton ve Stanford gibi üniversitelerin bu parayı iade ettiğini belirten Trump, söz konusu üniversitelere teşekkür edip; Trump, “ABD’de 23 eyalette vaka sayıları azaldı, ayrıca 46 eyalette koronavirüs belirtisi gösteren kişilerin sayısında azalma var. Ekonomileri tekrar faaliyete geçiriyor olmamız heyecan verici ama bu, virüse karşı gardımızı düşüreceğimiz anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Güneş ışığının corona virüsüne karşı güçlü bir etkisi olduğunu söyleyen İç Güvenlik Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Dairesi Başkanı William Bryan; “Bugüne kadar yaptığımız en etkili araştırma, güneş ışınlarının hem havadaki hem de yüzeydeki virüsü öldürdüğünü görmemizdi. Sıcaklık ve nem de benzeri bir etki yaratıyor. Sıcaklığı ve nemi artırdığınızda bu, virüsün daha çok aleyhine oluyor” bilgisini paylaştı.

Bunun üzerine Trump’tan virüs ile mücadeleye ilişkin ilginç bir öneri geldi. Trump; “Ultraviyole ya da çok güçlü bir ışını vücuda aldığımızı düşünelim. Bu deri yoluyla ya da başka bir yolla olabilir. Bunu test edebilirsiniz. Pek dezenfektanları vücuda enjekte edeceğimiz bir yol var mıdır? Belki de içimizde bir çeşit temizlik yapabiliriz. Biliyorsunuz, virüs ciğerlere iniyor. Buna bir bakmak ilginç olabilir” dedi.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here