Instagram’dan yaptığı canlı yayınla gündeme gelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘reis’ diye hitap eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek YÖK ve Cumhurbaşkanlığı’na istifasını verdi.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı, şunları söyledi;

“Sizinle paylaşmak istediğim bir husus var. Bu hususu ben ilgili makamla paylaşarak, izin istedim ve aldım. Atandığımızdan beri dijitalleşmeye çok önem veriyorduk ve çok yoğun geçiyordu. Bizim burada 7 gün 24 zamanımız geçiyordu. 8 ay önce eski bir rahatsızlığım nüksetti. Rahatsızlığım aşırı noktalara vardı. Doktorlar sürekli dinlenmem gerektiğini, bu süreçte evden ayrılmamam gerektiğini söylüyorlardı. Fakat ben 7 Mayıs’taki sınavın bitmesini özellikle bekledim. Çünkü bu bizim için bir dönüm noktasıydı. Türkiye’de öncü olacak bir sistemdi. Yazılımlarımızı test etmiştik, Öğrenim Yönetimi Sistemi’ni (LMS) hayata geçirmemiz gerekiyordu. Benim bunu bitirmem gerekiyordu. Bunun yanı sıra Yunus Merkezi ile ilgili taleplerimizi oluşturmuştuk. Öğrenci teşkilatlanmasını yeniden yapmıştık. Müzelerimiz, URAYSİM daha birçok proje hayata geçti.”

Çomaklı, Instagram hesabından yaptığı canlı yayında “Vallahi anama derim sizi ha. Yemin ederim. Ömer kardaşım, böyle yapıyoruz artık, özümüze döndük. Reis herkese bunu şey yaptırdı. Ders çalış. Vallahi anama dedim sizi” ifadelerini kullanmasıyla gündeme gelmişti. Çomaklı’nın annesi Zekiye Çomaklı’nın da İzmirlilere hakaret eden videosu uzun süre tartışılmıştı. İzmirlileri; gavur, dinsiz ve imansız olarak nitelendiren Zekiye Çomaklı, koronavirüs salgınının kentte yayılması temennisinde bulunmuştu. Zekiye Çomaklı, sosyal medyada tepkilere neden olmuştu.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here