Dün hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye uğurlanması öncesinde Gazi Mahallesi’nde yapılmak istenen yürüyüşe polis tarafından izin verilmedi.

Girdiği ölüm orucuna 323’üncü gününde ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede dün vefat eden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in naaşı hastane morgundan alınıp dün Gazi Cemevi’ne getirilmişti.

Cenazesinin Kayseri’ye gönderilmesi öncesinde Gökçek için yürüyüş yapılmak istenmesi nedeniyle polis Gazi Mahallesi ve cemevi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cemevinin her iki girişinde TOMA’lar beklerken, çevredeki yollar da polisler tarafından tutuldu.

Giriş ve çıkışları kapatılan Gazi Cemevi’ne sabahın erken saatlerinde gelen küçük bir grubun ve basın mensuplarının dışında kimsenin girmesine izin verilmedi.  HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Gazi Mahallesi’ne gelerek emniyet yetkilileri ile görüştü. Kaya, kısa bir yürüyüş yapılacağını belirterek, engellemenin kaldırılmasını istedi. Polis yetkilileri, dün yapılan anmada “sosyal mesafe korunmadığı” gerekçesiyle bugünkü yürüyüşe de izin vermeyeceklerini söyledi.

Mahalle aralarında toplanıp cemevine girmek isteyenlere polis biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda Grup Yorum üyelerinden Eren Erdem ve Dilan Poyraz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Olaylar sırasında Gazi Cemevi’nin içine de biber gazı atıldı.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here