Türkiye’de yeni tip corona virüs salgını nedeniyle geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri, gerekli önlemleri alarak yeniden kapılarını açtı. İstanbul Beylikdüzü’nde bir AVM önünde açılışı bekleyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

21 Mart’tan beri kapalı olan Alışveriş merkezleri ve kuaförler bugün sınırlı hizmet vermeye başlıyor. Türkiye’deki AVM’lerin 4’te 3’ü bugün kapılarını açarken maskesiz müşteri alınmayacak.

AVM’lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizmet verilecek. Kuaförler randevusuz müşteri kabul etmezken, koltuklar arasında birer koltuk boşluk bırakılarak hizmet verilecek.

Fakat Beylikdüzü’nde bulunan bir AVM’ye girmek isteyenler sabah saat 10.00’da gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. Kuyruktakilerin maske taktıkları görülürken, bazı vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti.

Müşteriler içeriye ateşleri ölçülerek alındı. AVM içerisinde hijyen noktaları oluşturulduğu görüldü. Ayrıca, müşterilerin maskesinin olup olmadığına dikkat edildi. Girişe uyarı levhaları konuldu. AVM’nin içinde belirli yerlere uyarı levhası ve dezenfektan konulduğu görüldü. Alışveriş merkezinin açılmasını bekleyen bir vatandaş, “Alışveriş değil. İnsan çoktan beri böyle yerlere girip çıkamadığı için özlem duyuyor.Dolayısıyla gezmek için geldim. Maske cebimde. Gerekiyorsa maske takacağız” dedi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here