HSK, İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı. Pehlivan, ölüm orucuna son verdikten sonra yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için üzüntüsünü dile getirmiş, öncesinde de Gökçek’in yaşatılması için çağrı yapmıştı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlattı. İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, ölümünden önce Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşatılması gerektiği yönünde paylaşım yapmıştı. Pehlivan, İbrahim Gökçek’in vefatının ardından da üzüntüsünü dile getirmişti.

A Haber, Sabah, Takvim gibi provokatif yayın organları ise Pehlivan’ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti. Hakim Pehlivan, başlatılan incelemenin ardından şu şekilde açıklama yaptı; “Bir grup yargıçla bağımsızlık mücadelesi verirken insani olarak atılmış tweetleri nedeniyle bu gibi durumlarla mücadele ediyoruz” diyen Pehlivan, şunları dile getirdi:

“Yaşam hakkının kutsallığı üzerinden insani bir paylaşım ve neticesinde bir grubun linç kampanyası ve yandaş medyanın desteğiyle DHKP-C seviciliğine kadar götürülen bir durum, anlaşılır gibi değil. HSK’nin davranışına üzülüyorum, toplumun geçirmiş olduğu yozlaşmasına üzülüyorum. Tam bu noktada herkesin bir araya gelme noktasındayız. Bu ülkeyi seven insanlar bu hamasi söylemleri yapan insanlar değil bunun için bedel ödeyen, insanlar barış içerisinde yaşasın diyen insanlar aslında. Yaşam hakkı kutsal deyip kendi anayasanıza sahip çıkıyorsanız ve oradaki bütün sorumlulukları hissederek bunu yapıyorsanız linç edilen HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan bir yargıç pozisyonuna sokuluyorsunuz.”

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here