Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart’ta ara verilen Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri bu sabah başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, alınan önlemleri ve uygulanacak tedbirleri açıkladı. YHT seferlerine yeni kurallar da getirildi.

İki ay sonra ilk sefer, Ankara-İstanbul arasında saat 07.00’de yapıldı. Yüzde 50 kapasiteyle çalışacak trenlerin günde 16 sefer yapması planlanıyor. Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında çalışacak trenler için yaklaşık 2 bin bilet satıldı.

İkram yok, ücretlerde artış olmayacak, maske takmak zorunlu, hastalık belirtisi gösterilenler içeri alınmayacak. YHT seferlerine yeni kurallar da getirildi. Buna göre gar, istasyon ve trenlerde yolcularla çalışanlara maske zorunlu olacak. Tren içinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde çapraz sistemle oturulacak. Yolculara yiyecek ve içecek ikram edilmeyecek, her seferin ardından profesyonel ekipler detaylı dezenfektan çalışmaları yapacak. Hastalık belirtisi gösteren yolcular da kesinlikle trene alınmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada Yüksek Hızlı Tren seferleriyle ve alınan yeni önlemlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Trenlerin yüzde 50 kapasiteyle çalışacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, bilet ücretlerinde bir artışın olmayacağını vurguladı.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here