Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’den (TUSAŞ) yapılan açıklamada, test uçuşu yapan Hürkuş uçağının saat 12.30 sıralarında Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirdiği bildirildi.

Uçakta bulunan 2 pilotun sağlık durumlarının iyi olduğu ve kontrol amaçlı hastaneye sevk edildikleri belirtildi. Olayla ilgili incelemelerin devam ettiği, kaza nedeninin yapılacak araştırma sonucunda belli olacağı kaydedildi.

Öte yandan kaza bilgisi üzerine bölgeye çok sayıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Beypazarı Kaymakamı Temel Ayca ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da bölgeye gitti.

Kaymakam Temel Ayca, pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu, helikopter ambulansla hastaneye sevk edildiğini söyledi. Belediye Başkanı Kaplan da eğitim uçağının Kırbaşı Mahallesi yakınlarındaki araziye düştüğünü ve pilotların sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Pilotlarımıza geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle kazalar yaşanmaz.” dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nden İlk Açıklama

“Bugün saat 12.30 sıralarında test uçuşu yapan Hürkuş uçağımız Ankara Beypazarı bölgesinde kaza geçirmiştir.  Uçakta bulunan 2 pilotumuzun sağlık durumları iyi olup, kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kaza nedeni yapılacak araştırma sonucunda belli olacak.”

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here