Ana sayfa Gündem Türkiye Gündemi

Türkiye Gündemi

0
33

7 Şubat Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’da yapımı tamamlanan “Tasarım Beceri Atölyeleri”nin açılışına katılacak.

– Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Kahramanmaraş İş Dünyası ile Buluşma” ve “Osmaniye İş Dünyası ile Buluşma” etkinliklerine katılacak.

– TÜİK, finansal yatırım araçlarının ocak ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

– Hazine ve Maliye Bakanlığı, ocak ayı hazine nakit gerçekleşmelerini duyuracak.

– TOBB ve TEPAV tarafından gerçekleştirilen Özel Sektör için Ürün Bazlı Brexit Rehberi’nin tanıtımı yapılacak.

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda ortak basın toplantısı düzenleyecek.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Merkez Ulu Camisi’nde cuma namazı ve hutbe irad edecek. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileriyle buluşmaya ve üniversite camisinin açılışına katılacak.

– Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşmesine ilişkin gelişmeler ile şehit askerlerin memleketlerindeki cenaze törenleri takip ediliyor.

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede yürütülen çalışmalar izleniyor.

– Sabiha Gökçen Havalimanı’nda İzmir-İstanbul seferini yapan uçağın pistten çıkmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

– Karaköy’de başörtülü kadınlara saldırdığı öne sürülen tutuklu sanık Semahat Yolcu’nun İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edilecek.

– Süper Lig’de 21. haftanın açılış maçında BtcTurk Yeni Malatyaspor ile MKE Ankaragücü, Yeni Malatya Stadı’nda karşı karşıya gelecek.

– Basketbolda THY Avrupa Ligi’nin 24. haftasında Fenerbahçe Beko, İsrail temsilcisi Maccabi FOX’u Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk edecek.

– TFF 1. Lig’de 21. haftanın ilk maçında Fatih Karagümrük ile Hatayspor, Vefa Stadı’nda karşılaşacak.

– Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasındaki derbide Beşiktaş HDI Sigorta ile Galatasaray, Süleyman Seba Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.

 

 

 

 

YORUM YOK