Ana sayfa Gündem Türkiye Gündemi

Türkiye Gündemi

0
25

17 Şubat Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenecek “8.Ülke Temsilcileri İstişare Toplantı”sının açılışına katılacak.

– CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

– Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenecek Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Programına katılacak.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılacak, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

– Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı’na katılacak ve Türkiye’deki İngiliz yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

– Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde, gıda kontrol denetim görevlilerine, çeşitli talimatlarda bulunacak ve seferberliğin startını verecek.

– Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul’da başlayacak.

– TÜİK, 2019 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

– Arnavutluk’taki depreme ilişkin Uluslararası Donörler Konferansı düzenlenecek.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19’un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

– Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

 

 

 

 

YORUM YOK