17 Şubat Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenecek “8.Ülke Temsilcileri İstişare Toplantı”sının açılışına katılacak.

– CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

– Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenecek Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Programına katılacak.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katılacak, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

– Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı’na katılacak ve Türkiye’deki İngiliz yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

– Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde, gıda kontrol denetim görevlilerine, çeşitli talimatlarda bulunacak ve seferberliğin startını verecek.

– Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortağı olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul’da başlayacak.

– TÜİK, 2019 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

– Arnavutluk’taki depreme ilişkin Uluslararası Donörler Konferansı düzenlenecek.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19’un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

– Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here