Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün gece saat 20.55’te meydana gelen depremin hemen ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın sms ile yardım çağrısında bulunması tepki çekti.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün gece saat 20.55’te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 30’a yakın ilde büyük panik yaratan depremin ardından şiddetli artçı sarsıntılar yaşandı. Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya’da en az 21 kişi yaşamını yitirdi, 1000’den fazla kişi yaralandı. Kızılay Başkanı Kınık, tepkiler üzerine yardım çağrısında bulunduğu tweetini sildi.

Kızılay Başkanı’nın Paylaşımı Tepki Çekti

Kızılay Başkanı Mert Kınık, depremin hemen ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SMS ile yardım çağrısında bulundu. Kınık paylaşımında, “Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Destekleriniz için Deprem yazıp 2868’e SMS yollayın 10? katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü” ifadelerini kullandı.

Berna Laçin: Toplanan Deprem Vergilerine Ne Oldu?

Kınık’ın paylaşımı tepki çekti. Oyuncu Berna Laçin, Kızılay’ın paylaşımını alıntılayarak “Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine n’oldu?” diye sordu.

Barış Atay: Söylenecek Çok Şey Var…

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, “1999’dan bu yana “deprem vergisi” ödüyor bu halk. Neden? Van’da, Elazığ’da yaşadığımız gibi afetlere anında yardım götürülebilmesi için. Bakan, paralarla duble yol yapıldığını söylemişti, Kızılay’ın başkanı halktan para istiyor. Söylenecek çok şey var gerçekten…” dedi.

Merdan Yanardağ: Bu Nasıl Bir Yüzsüzlük

Gazeteci Merdan Yanardağ da Kızılay’ın yardım çağrısına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı: Elazığ depreminden sonra Kızılay’ın aklına ilk gelen şey halktan para istemek oldu.. Bu nasıl bir yüzsüzlük. Hükümet, deprem vergileri fonunda toplanan paraları ne yaptı? Belli ki, o fon da yağmalanmış. Bazı utanmaz yandaşlar ise, bu duruma tepki gösterenlere saldırıyor, iyi mi!

Cem Seymen: Allah’a Havale Ediyorum

Gazeteci Cem Seymen ise “Deprem gerçeğiyle yaşıyoruz. Deprem’e akılcı ve bilimsel bilinçle hazırlıklı olmak zorunda olduğumuzu bir kez daha hatırladık. İhmal etme lüksümüz yok. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. Kızılay başkanının fırsattan istifade yaptığı 10 TL yardım çağrısını ise Allah’a havale ediyorum” tepkisini dile getirdi.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here