Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Koca, 4 bin 747 yeni vakanın olduğunu, 98 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yeni tip Covid-19 salgınının Türkiye’deki durumuna ilişkin açıklama yaptı. Koca, Türkiye’de son 24 saatte Covid-19 nedeniyle 98 kişinin hayatını kaybettiğini; 4.747 kişiye teşhis konduğunu açıkladı.

Sağlık personeli sayısı hakkında bilgi veren Koca, “Türkiye’de 1 milyon 61 bin 65 sağlık personeli var. Bütün sağlık çalışanlarımız uzun, fedakarlık isteyen nöbetler tutuyor. Birçoğu tanı konmuş ya da şüpheli hastalarla çalışıyor” dedi. TTB’nin “Ölümler Dünya Sağlık Örgütü’nün kodlarına göre raporlanmıyor” iddiasına ilişkin konuşan Koca, “Biz bu süreci şeffaf yürütüyoruz” dedi.

Sokağa çıkma yasağına ilişkin soruya yanıt veren Koca, “Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda vatandaşlarımızı uyardım. Bu dönemde ne kadar hareketli bir ortama girilmez ise, kendi kendine izolasyon ne kadar çoğalır ise başarı oranımız o derece artmış olur. Önümüzdeki hafta bu tablonun seyrini göreceğiz. Ona göre sıkı tedbir konusunda tekrar düşünülür” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here