62. Grammy Ödülleri, Los Angeles’ta Staples Center’da düzenlenen törende sahiplerini buldu. 18 yaşındaki Billie Eilish, müzik dünyasının Oscar’ı olarak bilinen Grammy Ödülleri töreninde beş dalda ödül aldı.

Grammy Ödülleri Kobe Bryant’ın ani ve trajik ölümünün gölgesinde sahiplerini buldu. Sunuculuğunu ABD’li şarkıcı Alicia Keys’in yaptığı törenin açılışında dün helikopter kazasında hayatını kaybeden ABD’li ünlü basketbolcu Kobe Bryant unutulmadı.

Pop şarkıcısı Lizzo da açılıştaki performansına ”Bu gece senin için Kobe” sözleriyle başladı. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama da Grammy Ödülü’ne layık görüldü. Michelle Obama’nın ‘Becoming’ adlı kitabının sesli versiyonu ‘’En İyi Sözsel Albüm’ ödülünü aldı.

Tören öncesi katılımcılar kırmızı halıda siyasi mesajlar da verdi. Model ve oyunculuk yapan Megan Pormer’in ABD ve İran bayraklarından yapılan ve üzerinde ‘İran ile savaşa hayır yazan elbisesi ve şarkıcı ve söz yazarı Joy Villa’nın üzerinde Trump 2020 yazan kırmızı elbisesi dikkati çekti.

İşte ödül alan isimler;

Yılın Kaydı: Bad Guy (Billie Eilish)

Yılın Albümü: When We All Fall Asleep, Where Do We Go? (Billie Eilish)

Yılın Şarkısı: Bad Guy (Billie Eilish)

En İyi Solo Pop Performansı: Lizzo  (Truth Hurts)

En İyi Geleneksel R&B Performansı: Lizzo (Jerome)

En İyi Yeni Sanatçı: Billie Eilish

En İyi Rap Albümü: Igor (Tyler, the Creator)

En İyi Rap Şarkısı: A Lot  (Jermaine Cole, Dacoury Natche, 21 Savage, & Anthony White)

En İyi Film Müziği: Homecoming (Beyonce)

En İyi Dans Kaydı: Got To Keep On (The Chemical Brothers)

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here