Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya ve çevresindeki kırmızı kodlu yağış uyarısına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Vali Karaloğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘kırmızı uyarı’ verdiği Antalya için;  “Bugün saat 18.00’den sonra gece yarısı esas yağış miktarımız hızlanacak, esas yağışı gece alacağız ve sabah 08.00’e kadar şiddetli yağış devam edecek. Vatandaşlarımızın özellikle gece dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

Karaloğlu, okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili binlerce mesaj aldığını söyleyerek, ” Gelirken birisi mesaj atmış. Konyaaltı sahilinden bir tanesi, denizden hortum çıktı… Denizin kenarında plastik bir hortumu bulmuş, Konyaaltı sahilinde hortum çıktı diye bize atmış. Ben Rizeliyim, her yağmur yağışında okulları tatil etsek Rize’de 300 gün yağmur yağıyor. Bir risk oluşunca onu değerlendireceğiz. Riske göre tedbir almak durumundayız. Yarın da sekizden sonra yağışların hafifleyeceğini söylüyorlar. Yarın da çocuklar tatil beklemesin onun için söylüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here