Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hale Akınlı dün hayatını kaybetti. 78 yaşında yaşamını yitiren sanatçı, bir süredir akciğer rahatsızlığı yaşıyordu.

Oyuncu Goncagül Sunar, Hale Akınlı’nın ölüm haberinin ardından sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Bir yere sığamadım oturdum şu kolajı yaptım ölüm haberine karşı bir mesafe bir hissizlik. Telefon elimde kalakaldım. Haloşumuz iyileşecek diye beraber umut etmek güzeldi. Sahnede turnede beraber tonlarca ani biriktirdik. Haloşumuz bu aksam melek olmuş…ergen gibi hamburger yemesini, dans etmelerimizi, bluzunun tek omzunu düşürmesini, sigarasını ,o müthiş doğal oyunculuğunu ve tarifsiz iyi kalpli ve merhametli ruhunu unutmayacağım. Hepimiz göçücez sonuçta bu hayattan ruhlarımız buluşur elbet…güle güle canim ablam güle güle Haloşum.”

35 yılı aşkın süre boyunca bu kurumda aktif roller alan sanatçı,  tiyatronun dışında TRT ve özel televizyon kanalları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta seslendirme yaptı. Kariyeri boyunca Fakir Baykurt’un eserinden uyarlanan ‘Tırpan’, Nezihe Meriç’in kitabından uyarlanan ‘Sular Aydınlanıyordu’, bir Aziz Nesin uyarlaması olan ‘Hadi Öldürsene Canikom’un başını çektiği onlarca temsilde rol aldı.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here