29 Ocak Türkiye gündeminde olan haberlerin başlıkları şu şekilde;

– Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitimde Yeni Akımlar Sempozyumu ve Milletvekilleri, Hayırseverler, İş İnsanları ile Buluşma Programı’na iştirak edecek.

– TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklifi görüşülecek.

– Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda, ürün güvenliğine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi ele alınacak.

– Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, WABCO Sakarya Fren ve Kompresör Fabrikası Temel Atma Töreni’ne katılacak.

– Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Dünya Gümrük Günü Etkinliği ve Ödül Töreni’ne katılacak.

– Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, TÜLOMSAŞ’ı, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Uraysim Raylı Sistemler Test Merkezini ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı’nı ziyaret edecek.

– Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Ankara Sanayi Odası’nın Ocak Ayı Meclis Toplantısı’na katılacak.

– Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak ayı Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıklayacak.

– Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüsün ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

– Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya’nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

– Libya’da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

– ABD Başkanı Donald Trump’ın, sözde Orta Doğu barış planını açıklamasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

– FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

– Basketbolda ULEB Avrupa Kupası Top 16 turu 4. hafta maçlarında E Grubu’nda Darüşşafaka Tekfen, Sırbistan temsilcisi Partizan NIS ile deplasmanda karşılaşacak. G Grubu’nda ise Galatasaray Doğa Sigorta, Rusya’nın UNICS Kazan takımını konuk edecek.

– Basketbolda FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 13. haftasında A Grubu’nda Türk Telekom, Polonya temsilcisi Polski Cukier’i konuk edecek. C Grubu’nda ise Gaziantep Basketbol, Rusya’nın Nizhny Novgorod takımıyla deplasmanda karşı karşıya gelecek.

– Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. tur 5. hafta maçlarında L Grubu’nda Pınar Karşıyaka, Rusya’nın Enisey, Bahçeşehir Koleji ise Hollanda’nın ZZ Leiden takımına konuk olacak.

– Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 16 turu rövanş maçlarında OGM Ormanspor, Yunanistan’ın Olympiakos, Hatay Büyükşehir Belediyespor, Rusya’nın Sparta&k Moskova Region takımını ağırlayacak. Beşiktaş TRC İnşaat ise Fransa temsilcisi Carolo Basket ile deplasmanda karşılaşacak.

– Voleybolda CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında C Grubu’nda Halkbank, Polonya temsilcisi Jastrzebski Wegiel’i konuk edecek.

– Voleybolda Erkekler CEV Kupası 8’li final turu ilk maçlarında Galatasaray HDI Sigorta, Romanya’nın CSM Arcada takımını ağırlayacak. Arkas Spor ise Almanya temsilcisi United Volleys ile deplasmanda karşılaşacak.

– Voleybolda CEV Erkekler Challenge Kupası 8’li final turu ilk maçında Spor Toto, Polonya temsilcisi Aluron Virtu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

– Hentbol Erkekler Süper Lig 10. hafta erteleme maçında CIP Travel Antalyaspor ile Beşiktaş Aygaz karşılaşacak.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here