Türkleri tahliye etmek üzere Wuhan’a giden ‘Koca Yusuf’ yolcuların son kontrolünün ardından uçağa alındı. Sağlık Bakanı Koca’nın açıkladığı rakama göre 48 yolcuyu Türkiye’ye getirecek olan uçak havalandı.

Türk vatandaşlarını yurda getirmek üzere dün öğle saatlerinde Ankara’dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait dev kargo uçağı, Çin’in Wuhan kentinden dönüyor. Yolcular son kontrolün ardından sonra uçağa alındı ve uçak havalandı. Askeri Uçakta sıkı denetimlerin olduğu gözlemlendi.

Tahliye edilen Türk yolculardan Neslihan Çimen, “Tahmin ettiğimizden daha zor bir yolculuk oldu. Beş kontrolden geçtik. Duygusal olarak da çok yorgunum. Bir an önce Türkiye’ye gitmek istiyorum. Kent şu an bomboş, insanlar yaşamıyor diyebilirim. Birbirlerine camlardan bağırıyorlar, insanlar bunalmış durumda. Biz şanslı olanlardanız devletimiz sayesinde” dedi.

 

MSB paylaşımında, “Türk ve dost ülke vatandaşlarını Çin’in Wuhan kentinden ülkemize getirecek uçağımızın pilot ve uçuş ekibi dönüş hazırlıklarını tamamladı” ifadeleri yer aldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türk ve dost ülke vatandaşlarını tahliye etmek üzere Ankara’dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Çin’in Wuhan kentine ulaştı. Uçakta bulunan Sağlık Bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işlemi başlayacak.” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here