Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib’de görev yapan Türk askerlerine yönelik saldırıya ilişkin gerçek dışı ve provokatif sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Suriye’nin İdlib şehrinde gerçekleştirilen menfur saldırı sonucu şehit edilen askerlere ait olduğu yönünde sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı olarak yayımlanan video, resim ve paylaşımlar hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’, ‘kanunlara uymamaya tahrik’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından re’sen soruşturma başlatıldığı” bildirildi.

Sabah saatlerinde de Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, sosyal medyadan 33 askerin yaşamını yitirdiği İdlib saldırısıyla ilgili provokatif paylaşımlarda bulunanlarla ilgili inceleme başlattığını duyurmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise, “Millet olarak çok kritik anlar yaşıyor, yüreğimizi yakan haberler alıyoruz. Sosyal ağlar üzerinden yayılmaya çalışılan yalan haberlere karşı dikkatli olmamız ve sadece resmî açıklamalara itibar etmemiz son derece önemli” dedi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here