Dün akşam yaşanan hain saldırı sonrasında Türkiye’nin, göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağı haberini duyurmasının ardından göçmenler Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne’ye akın etmeye başladı. Göçmenler, Yunanistan ve Bulgaristan’a geçmek istediklerini dile getirerek, sınır bölgesine yürüyor.

AFP’de yer verilen son dakika bilgisine göre; Türkiye’nin göçmen kararının ardından Yunanistan sınırdaki güvenlik sayısını arttırmaya başladı. Yunan hükümetinin AB ve NATO yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Reuters’ın geçtiği görüntülerde ise yola koyulan göçmenlerin Yunanistan’da karaya çıkmaya başladıkları gözler önüne seriliyor. Diğer taraftan Kapıkule Sınır Kapısı’na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan’a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı’na gitti.

Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak, Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi.

 

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here