Süper Lig’de işler yolunda gitmeyen Fenerbahçe, teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı. Gözler takımın başına geçecek isme çevrildi.

Kadıköy’de Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe’de 21 yıllık seri sona ererken maçın ardından Ersun Yanal ve yönetim aleyhinde tezahüratlar yapıldı. Aradan geçen 1 haftalık süreçte herhangi bir ayrılık kararı çıkmazken Antalyaspor maçından alınan beraberliğin akabinde Fenerbahçe’de resmi açıklama geldi.

Açıklamada, “Kulübümüz, Teknik Direktörümüz Ersun Yanal hocamızdan gelen talep üzerine, kendisi ile karşılıklı anlaşarak yolların ayrılmasına karar vermiştir.” ifadeleri kullanılırken Yanal’ın salı günü Trabzonspor ile oynanacak kupa maçında son kez takımın başına olacağı vurgulandı.

Bu karar camia tarafından şaşkınlıkla karşılanırken sarı lacivertlilerde gözler bir sonraki teknik direktöre çevrildi. Fenerbahçe yönetimi, sezon sonuna dek camiayı yakından bilen bir isme takımı emanet etmeyi düşünüyor. Futbol kariyerinin sonuna gelen Emre Belözoğlu, bu görev için öne çıkan aday.

Ersun Yanal ile yol ayrımına giden Fenerbahçe’de başkan Ali Koç’un Emre Belözoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiği ifade ediliyor. İddialara göre Belözoğlu’nun ekibinde Volkan Demirel ve Tuncay Şanlı gibi isimler olacak. Fenerbahçe teknik direktörlüğü için bazı yerli isimler öne çıkıyor. Bunların başında Alanyaspor’un hocası Erol Bulut geliyor. Bulut, her ne kadar bu konuda konuşmak istemese de görev için teklif bekliyor.

Fenerbahçe teknik direktörlüğü için ismi geçenlerden bir diğeri de Tayfun Korkut. Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Tayfun Korkut ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladığı ve başarı durumuna göre yeni sözleşme imzalanacağı öne sürüldü.

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Aykut Kocaman da boşta olan isimlerden. Sarı-Lacivertlilerde yabancı teknik direktör için ise üç ismin adı ön plana çıkıyor. Mircea Lucescu ve Roger Schmidt görev için adı anılan adaylardan. Monaco’ya Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynatan ve birçok ismi Avrupa futboluna kazandıran Leonardo Jardim de ciddi bir aday.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here