Ülke kotası alan ve aynı sıklette rakibi olan Hatice Kübra İlgün ile olimpiyat için mücadele eden İrem Yaman, Hatice’nin olimpiyata götürüleceğinin açıklanmasının ardından açıklamada bulundu.

Tekvandoda ülke kotası alan ve aynı sıklette rakibi olan Hatice Kübra İlgün ile olimpiyat için mücadele eden İrem Yaman, Hatice’nin olimpiyata götürüleceğinin açıklanmasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, “Olimpiyat için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan da açıklama yapan Yaman, “4 yıl boyunca olimpiyatlara katılım için puan toplayarak Ocak ayı Dünya sporcu sıralamasında 3. olarak olimpiyata katılmaya hak kazandım. Ancak aynı siklette 5. olan başka bir sporcuyu benim yerime olimpiyatta yarıştırma kararı alındı. Adaletin şaşmayacağını bu mücadelenin sadece benim değil Türk milletinin mücadelesi olduğunu düşünüyorum. İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaşatılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Benim uğradığım bu haksızlığa başka kadın sporcuların uğramaması için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda yaşananlara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu İrem Yaman, “Bu yıl yapılacak olan olimpiyat oyunları sonrası altın madalya ile karşınızda olmak isterken, hak ettiğim halde olimpiyatlara katılamama gibi bir durumla karşı karşıyayım” dedi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here