BOTAŞ corona virüsü için başlatılan ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na gönderilmek üzere çalışanların maaşından 400 TL’ye kadar kesinti yapacak. Kesinti çalışanlara resmi bir yazı ile duyuruldu.

BOTAŞ çalışanlarına gönderdiği yazıda ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na gönderilmek üzere işçilerin maaşlarından kesinti yapılacağı belirtildi. Çalışanlara gönderilen SMS ve e-postaya göre kapsam dışı personelin maaşından 400 TL, kapsam içi personelin maaşından ise 200 TL kesinti yapılacak. Bu miktarlardan daha az veya daha fazla bağış yapmak isteyen personel durumu yönetime bildirecek.

Üst düzey BOTAŞ yetkilileri çalışanlara bağış için gönderilen yazı hakkında yaptıkları açıklamada kurum kültürlerinde bağış yapmanın olduğu vurgulanırken; “Daha önce de depremzedelere, şehit ailelerine yönelik bağış kampanyaları yaptık. Kimseyi bağışa katılması için zorlamıyoruz. Daha önce de bağışlara katılmayanlara herhangi bir şey olmadı. Maaşlardan zorunlu kesinti yapılmayacak” ifadesi kullanıldı. Çalışanlara gönderilen yazıda neden ‘kesinti’ yapılacağı ifadesi kullanıldığı sorulduğunda ise, “mailde öyle olmuş” yanıtı verildi.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here