Küresel salgın haline gelen corona virüsü salgını dün itibarıyla Türkiye’de 1006 can aldı. Saatler 22.00’yi gösterirken 31 kentte 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağı duyan vatandaşlar, market, fırın, benzinlik ve ATM’lere akın etti.

Corona virüsü salgını nedeniyle ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Cadde ve sokaklarda araç trafiği yaşanırken, metrelerce kuyruk oluştu.

Yüzlerce vatandaşın aynı anda akın ettiği dükkanlarda sosyal mesafe kuralına da uyulmadığı gözlendi. İstanbul’un birçok ilçesinde ve sokağa çıkma yasağı ilan edilen 31 şehrin her yerinde market ve fırınların önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbullulara çağrıda bulunarak gıda ihtiyacının herkese yetecek kapasitede olduğunu duyurdu. Polis ekipleri saatin 00.00’ı geçmesini ardından devriye atarak vatandaşları evlerine gitmeleri işyeri sahiplerini de dükkanlarını kapatmaları yönünde uyardı.

İki günlük sokağa çıkma yasağı öncesi ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkan vatandaşlar trafik yoğunluğunun artmasına sebep oldu.

 

 

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here