Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 127 yurttaşın daha koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve testi pozitif çıkan 3 bin 977 yeni vakanın olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı’nin bugün açıkladığı koronavirüs rakamlarına göre, Türkiye vaka sayısında Çin’i geçti.

Türkiye’de toplam vaka sayısı 86 bin 306’ya, toplam can kaybıysa 2 bin 17’ye yükseldi. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı bir önceki güne göre artarak bin 922 oldu. Solunum cihazına bağlı hasta sayısıysa bin 31 olarak kayda geçti. İyileşen hasta sayısıysa 11 bin 976’ya ulaştı.

Bakan Koca, ”Tedbirlere gösterdiğimiz özen meyvelerini veriyor. Biz günlük test imkanlarını artırırken, sorumlu davranışlarınız da yeni vaka sayılarını azaltacak. Sağlık ordumuza ve sağlık sistemimizin gücüne güvenin. Tedbiri elden bırakmayın” açıklamasını yaptı.

Son açıklanan verilerle vaka sayısı 86 bini geçen Türkiye, virüsün çıkış yeri olan Çin’i geride bıraktı. Çin’e gerçek rakamları yansıtmadığı yönünde eleştiriler yöneltiliyor. Eleştirilerin ardından Pekin yönetimi Wuhan’da Covid-19 kaynaklı ölüm sayısını yüzde 50 artırmıştı. Kaynak: Türkiye, dünyada en çok vaka tespit edilen yedinci ülke oldu.

 




BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here